Nieuwe designtaal van Skoda te zien in schetsen Vision 7S

Skoda Vision 7S schets 2022

Skoda stuurt binnenkort een nieuwe conceptcar de wereld in, en die geldt als voorbode van een sterk aangepaste designtaal voor het merk. Om de klap toch wat te verzachten, bereiden ze ons op die Vision 7S al voor met wat exterieurschetsen.

Het kan aan ons liggen, maar stiekem vinden wij het niet altijd gemakkelijk om de vormtaal van Skoda te beschrijven. Zo verscheen er even geleden een Superb met extra hoekjes onderaan de koplampen, trok de facelift van de vorige Octavia zijn kijkers net in blokken uiteen en geven ze hun huidige modellen dan weer liever eenvoudige, rechtlijnige verlichting mee. Het enige wat altijd vrijwel hetzelfde bleef is de vorm van de grille, en laat dat nu net iets zijn dat in de overgang naar EV's kan sneuvelen. Hoog tijd dus voor nieuwe herkenningspunten, moeten ze in Tsjechië gedacht hebben.

Stapelkoplampen

Daarbij gooien ze de grille echter nog niet volledig overboord, want op de schetsen van de Vision 7S zien we nog steeds een zwart vlak voorop. Dat is wel lager en breder dan voorheen, en is ook helemaal gesloten aangezien het om een elektrisch studiemodel zal gaan. Daarboven staat de merknaam voortaan voluit geschreven, en die dient als startpunt van een verzonken strook die over de hele motorkap doorloopt – zoals wel vaker bij Skoda's.

Skoda Vision 7S schets 2022

Aan weerszijden van de grille zien we LED-wenkbrouwen met daaronder gestapelde koplampen. Die zitten verwerkt in een soort sierstrip, die bovenaan een 'T' vormt met de dagrijverlichting – vraag ons niet waarom – en onderaan met elkaar verbonden wordt door een sierstrip. Diezelfde T-vormige lichtsignatuur keert ook achteraan terug, waar ze in tegenstelling tot heel wat constructeurs géén doorlopende LED-balk vormt.

Elektrische zevenzits-SUV

De schetsen van deze Vision 7S bevatten echter ook een aantal zaken die we misschien niet meteen op productiemodellen zullen verwachten. Zo lijkt de conceptcar te beschikken over suicide doors achteraan, die trouwens over verzonken deurgrepen beschikken. We zijn ook niet helemaal zeker wat de zin of onzin achter dat opvallende oranje inzetstukje in de bumperbescherming is, en het natuurlijk ogende motief in de zwarte beplating doet ons afvragen welk materiaal dat precies kan zijn. Het meest verwarrende zijn echter de spiegels, want afgaande op de foto's lijkt het alsof het studiemodel enkel links een buitenspiegel/camera krijgt – zoals bij basismodellen uit de jaren stilletjes. Vermoedelijk gaat het echter gewoon om een foutje door de tekenaar...

Skoda Vision 7S schets 2022

Beelden van het interieur zien we deze keer niet, maar Skoda toonde dat eerder al in bovenaanzicht. Daarbij viel vooral de clevere plaatsing van de kinderstoel op, want die zat voor extra veiligheid centraal gemonteerd. Verder werd duidelijk dat deze SUV een zevenzitter zal worden, en dat lijkt nu ook in het plaatje van zijn forse buitenmaten te passen. Voorlopig gaat het om een studiemodel, maar de kans zit er dus wel in dat Skoda deze Vision 7S op termijn doorontwikkelt tot een elektrische zevenzits-SUV.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws