Mercedes plaagt met laatste stukjes E-Klasse in aanloop naar onthulling

Mercedes E-Klasse teaser 2023

Nog één keer slapen en het is zover: dan kennen taxichauffeurs allerhande hun nieuwe dienstwagen. Morgen gaat namelijk het doek van de nieuwe Mercedes E-Klasse, maar niet voor de Duitsers een einde breien aan hun teasercampagne. Dat doen ze door alvast een aantal interessante details te tonen.

De nieuwe generatie van één van Mercedes’ belangrijkste modellen staat te popelen in de coulissen. Morgen wordt de nieuwe E-Klasse namelijk onthuld, de auto met de langste geschiedenis binnen de rangen van Das Haus. Dat vraagt natuurlijk om een teasercampagne van jewelste, en zo kregen we het interieur van de aankomende sedan al uitgebreid in beeld. Daarna liet Mercedes zelfs al de complete flank zien, waaruit bleek dat de koplampen een interessante knik zouden gaan krijgen. Dat laatste mogen we nu in meer detail bekijken.

Knipoog naar tweedelige koplampen

Op zijn sociale media toont Mercedes namelijk drie laatste flarden voor de onthulling van zijn nieuwe E-Klasse, en één daarvan belicht een complete koplamp. Die vertoont inderdaad een soort knik onderin, en dat is natuurlijk geen toeval. Zo hebben alle E-Klasses sinds de late 90’s ten minste iets van scheiding in hun koplampunits, al bleef die in de laatste generaties meestal beperkt tot wat tweedelig LED-werk. De verlichting is echter niet het enige dat Mercedes alvast laat zien: daarnaast tonen ze ook een knappe velg in turbinestijl en een luchtgeleider zoals we die ook al onderin de bumper van de zustermodellen kennen, maar dan vol Mercedes-sterretjes.

Lang moeten we trouwens niet meer wachten om het complete plaatje te mogen bekijken, want in de namiddag van 25 april gaat het doek van de nieuwe E-Klasse. Die komt er opnieuw als sedan en als break, maar op coupé- of cabrioletversies hoef je niet meer te rekenen. Die zouden namelijk samen met wijlen de C-Klasse coupé en cabrio gebundeld worden in een nieuw model onder de noemer CLE, dat dus specifiek een tweedeursmodel wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws