Autonieuws: Teaser

Volkswagen toont ID. 2all SUV: elektrische opvolger voor T-Cross?

Volkswagen heeft grote plannen op elektrisch vlak, en die plannen breiden zelfs nog uit. Zo laat het nu een eerste teaser zien van de ID. 2all SUV, een elektrisch prototype dat moet uitgroeien tot een productiemodel… En zoals de naam al doet vermoeden, wordt dat productiemodel een compacte SUV.

Het gaat niet bijster goed met Volkswagens EV’s, maar er is verlossing op komst. Zo gaat de constructeur flink gaan besparen op andere vlakken om meer te kunnen investeren in elektrische modellen. Dat moet alvast genoeg budget vrijmaken voor een compacte hatchback die in 2025 op de markt zal komen: de ID.2… Maar die blijft niet lang alleen.

ID2 + vierwielaandrijving?

Met hatchbacks verdient een merk tegenwoordig namelijk zijn brood niet meer, maar wel met SUV’s. Dat is dan ook precies wat Volkswagen gaat bouwen, getuige dit eerste plaagplaatje van de ID. 2all SUV. Die baseert zich zoals de naam al weggeeft grotendeels op de ID. 2all-zonder-SUV, een conceptcar die als voorbode voor de productie-ID.2 geldt. Die ID. 2all wordt voor de gelegenheid echter wel flink hoger op zijn poten gezet, een beetje zoals de T-Cross zich tot de Polo verhoudt. Verder wordt hij getrakteerd op ruige wielkastranden en blijkbaar ook een trio enorme koelsleuven in de C-stijl. Echte koeling zullen die vermoedelijk niet bieden aangezien een elektromotor dat amper nodig heeft, maar toch doet het beeld ons al dromen van een vierwielaangedreven model naast de gewoon voorwielaangedreven ID.2.

Image
Volkswagen ID.2all concept id.2 info 2023

Die ID.2 en ID.2 SUV — zoals we die voorlopig zullen noemen — zijn trouwens ook nog niet de enige modellen die al in VW’s EV-plannen pronken. Daarnaast komt er namelijk ook een compacter crossovertje op de markt dat met zijn basisprijs van amper 20.000 euro de Chinezen — en de Dacia Springs — van deze wereld het vuur aan de schenen moet gaan leggen. Die komt er in 2026, hetzelfde jaar waarin we volgens Volkswagen mogen rekenen op een productieversie van deze ID. 2all SUV. Het wordt er met andere woorden druk op EV-vlak de komende jaren.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen