(Bijna) officieel: dit is de elektrische Lancia Ypsilon [VIDEO]

Lancia Ypsilon Cassina pre-orders 2024

De nieuwe Lancia Ypsilon staat aan de vooravond van zijn onthulling, maar de Italianen houden het niet meer uit. Zo openen ze nu al de orderboekjes voor de gelimiteerde ‘Cassina’-editie. Bij wijze van voorsmaakje deelt Lancia al een uitgebreide reeks beelden van de elektrische hatchback, inclusief een korte video.

Het is bijna zover: binnen een kleine twee weken onthult Lancia zijn eerste nieuwe auto in jaren…. ’t Is te zeggen: dan onthullen ze wat er nog te onthullen valt. Zo toonden de Italianen al de ene na de andere teaserafbeelding van de Ypsilon maar dat was zelfs nog niet genoeg om de spionagefotografen voor te zijn. Daar maakt Lancia nu voor eens en voor altijd een einde aan, want ze tonen het model gewoon al vanuit alle hoeken.

LED-kelk en Stratos-kont

Maak dus kennis met de nieuwe Lancia Ypsilon, een elegante hatchback die als eerste mag uitpakken met de nieuwe designtaal van het merk. Voorop vind je dus een set LED-stroken die samenkomen tot een kelkvorm en daaronder pronken trapeziumvormige koplampen. Achteraan worden we dan weer terug in de tijd getransporteerd, helemaal naar de iconische Stratos die in de jaren ’70 de rallywereld onveilig maakte. Reken dus op ronde LED-units met daarin Y-vormige richtingaanwijzers, verwerkt in iets dat lijkt op een ingebouwde spoiler op de achterklep.

Ook binnenin de Ypsilon kunnen we nu de eindjes aan elkaar knopen die de vele teasers voorheen op ons afvuurden. Zo krijgen we een strak dashboard te zien met daarin twee schermen — een bestuurdersdisplay en een infotainmentscherm — en daarboven zweeft een soort schotel met een strookje sfeerverlichting erin. Onder het infotainmentscherm pronkt een knap soort tafeltje en daarin is een inductielader voor je smartphone voorzien. Stiekem vervaagt dat wat ons betreft echter in het niets in vergelijking met de zetelbekleding want jawel: velours is helemaal terug. Zo steken de stoelen in een heerlijk dikke, blauwe stof met een al even retrotastisch ribbelmotiefje erin.

Tot 403 kilometer range

Wat er zich onder de motorkap van deze specifieke Ypsilon afspeelt, is echter minder retro. Lancia verklapt namelijk dat het hier om een speciale editie genaamd ‘Edizione Limitata Cassina’ gaat, en die wordt altijd geleverd met een zuiver elektrische aandrijflijn. Daarover mogen we voorlopig enkel weten dat die tot 403 kilometer rijbereik zal bieden en echt verwonderlijk is dat niet, want deze Lancia gaat zijn basis delen met pakweg de Peugeot E-208, de DS3 E-Tense en de Jeep Avenger. Reken dus op een elektromotor met 156 pk op de vooras en een accu van 54 kWh onder de bodem, al volgen er later ook versies met mildhybride benzinemotoren én misschien zelfs een elektrische hothatch met tot 240 pk.

Lancia Ypsilon Cassina pre-orders 2024

De reden waarom Lancia deze beelden al deelt is simpel: het opent vandaag de pre-orders voor de ‘Edizione Limitata Cassina’. Die topversie blijft beperkt tot een oplage van 1906 stuks — naar het geboortejaar van het automerk — en die worden dus als eerste afgeleverd. Hoeveel je ervoor over moet hebben, houdt Lancia echter nog even achter de hand. Dat is dan één iets waarop het nog wachten blijft tot de volledige onthulling van de nieuwe Ypsilon, die op 14 februari zal plaatsvinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws