ABT bouwt Audi RS 3 van de toekomst: 1.180 elektro-pk's

abt-schaeffler-audi-rs-future_02

Als er één ding is dat elektrische wagens ons al geleerd hebben, dan is het wel dat ze in staat zijn om vermogens in de autowereld naar een heel nieuw niveau te tillen. 1.180 pk in de Audi RS 3 van de toekomst? Het moet zonder problemen kunnen. Case in point? Deze 4ePerformance concept van ABT en Schaeffler.

In de Formule E werken ABT en - onderdelenfabrikant - Schaeffler nauw samen. Die laatste kwam op het idee om de samenwerking nog iets verder te brengen. Want wat als je een Audi A3 sedan neemt en daar 4 motoren in steekt van zo'n Formule E-mobiel? Wel, dan krijg je de Audi RS 3 van de toekomst volgens ons. Schaeffler en ABT noemen het liever de 4ePerformance concept maar laat je niets wijs maken.

abt-schaeffler-audi-rs-future

Een elektromotor aan elk wiel dus met een kracht van 220 kW, waardoor het geheel over 880 kW beschikt en dat mag tappen uit 124 kWh aan batterijen. Jawel, vierwielaandrijving en 1.180 pk. Om je een idee te geven, de huidige RS 3 doet het met een magere 400 pk. Het resultaat? Een sprint van amper 7 seconden. Nee, niet naar de honderd, wel naar de tweehonderd kilometer per uur. Om je een idee te geven; dat is sneller dan een rits Bugatti's Veyron, een Koenigsegg Agera en op het niveau van een Porsche 918 Spyder en Ferrari LaFerrari Aperta. Mooi gezelschap om in te vertoeven voor een sedan met vier deuren.

Het lekkerste van dit alles? Dat ingenieus in de Formule E steeds meer aan het zien zijn hoe ze technologie van het circuit in straatwagens krijgen, net zoals bij de Formule 1. Wees dus maar zeker dat ingenieurs bij Audi dit project met argusogen in de gaten houden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws