Alfa Romeo 159 binnenkort uit productie

In oktober 2012 zou de Giulia (of is het nu voorjaar 2013?), de opvolger van de 159 op de markt komen. Ook al moet de Alfa Romeo 159 nog tot dan de dienst uitmaken, toch praten ze daar al over het einde van de productie van hun huidige middenklasser. Het aanbod werd intussen al beperkt tot de 159 1.7 Turbo Benzina met 200 pk of de 1.9 JTDm met 136 of 163pk.

Ons kon de lijn van de 159 alvast bekoren en echt verouderd vonden we de buitenzijde nog niet, wat niet kon worden gezegd van de instrumenten aan de binnenzijde.

Wie nog een 159 op de kop wil tikken, zal zich binnenkort moeten beroepen op een stockwagen die de dealer op voorhand heeft moeten inslaan. Nadeel daaraan is dat je niet helemaal zelf kan kiezen hoe die eruit gaat zien, voordeel is dat je waarschijnlijk een mooie korting krijgt.

De Alfa Romeo 159 kwam in 2006 op de markt als opvolger van de 156. Het ontwerp is van Giugiaro en leunt aan bij dat van de Brera, die inmiddels ook al uit de catalogus verdwenen is. De krachtigste variant was de 3.2 V6, voorzien van 250 pk. Een GTA-variant is er nooit gekomen, hoewel verscheidene malen het gerucht de kop opstak.

Via: Italia Speed

Reacties: 17 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (17)

Plaats een reactie
Quin 19:22
afbeelding van Quin

De voorraad zal wel nog tot de lancering van de Giulia kunnen uitzingen, maar zonde dat deze knappe wagen zo vroeg aan z'n einde komt. Tijdloos design.

Ik begin de toekomst van Alfa somberder in te zien. In het actieve gamma zitten na de 159 nog enkel de MiTo+Giulietta en van een overdonderend succes kan er niet gesproken worden bij die modellen.

Ik hoop dat ze hun hoop niet teveel gesteld hebben op de VS-markt en de 4C (waar nog steeds geen rijdend exemplaar van gezien is), want anders gaat het hun - hoe erg ik dat ook zal vinden - nog zuur opbreken.

Challanger 19:53
afbeelding van Challanger

Volledig met u eens Quin + de opvolger van de 159 is echt iets om naar uit te kijken. Het zal eens wat anders zijn dan het copy / paste spelletje en totaal gebrek aan creativiteit van Audi.

Sven 20:06
afbeelding van Sven

^^of Fiat/Lancia, om u aan te vullen, Challanger ;)

Challanger 21:14
afbeelding van Challanger

Inderdaad Sven, terechte toevoeging

Techno Patat 21:32
afbeelding van Techno Patat

*gaat naar het kapelletje een kaarsje branden*

Ik vind ze nog steeds prachtig, 1 van de weinige auto's die ik met recht een 'haar' durf noemen... Ok, hij was langqls binnen ietwat verouderd, maar ging je er inzitten kwam je er 20min later uit met een grote glimlach, zonder er zelfs nog maar mee te rijden! Dat hen ik bij geen enkele a4, 3 serie of c klasse! Nuja, des te beter voor mij, dalen de tweedehandsjes nog wat in prijs! Ik heb nu nog steeds de perfecte niet te koop gevonden, en we zijn 7 maand verder :s!

Mesoerrie 14:43
afbeelding van Mesoerrie

Echt een prachtige wagen, vooral met het TI pakket en helemaal op z'n best in het rood.
Als zo'n wagen op je oprit staat, kijk je waarschijnlijk meer uit het raam dan naar de tv...

@ Dries: troost je, je bent niet alleen. Vroeg of laat zal de perfecte aanbieding wel opduiken, tenminste dat maak ik mezelf toch wijs :p

Kevin300 16:58
afbeelding van Kevin300

Wie rijd er hier allemaal met een Alfa?
Ik vind het echt prachtige wagens... bloedmooi!

Maar wat met de vertrouwbaarheid ervan? Iemand ervaring mee?

Ponrow 17:49
afbeelding van Ponrow

@ Kevin300: Vriend van mij heeft een 147 1.6 TS, en bij mijn weten heeft hij nog geen problemen met zijn auto gehad.

Techno Patat 19:54
afbeelding van Techno Patat

@kevin: de betrouwbaarheid zit ondertussen al op peil boor, vanaf de 156 ging het recht omhoog! Enkel nog een beetje specifieke motorproblemen, zo herft de 2.4d (die dat ik wil) wat betrouwbaarheidsproblemen gekens in de 1e 2j, als je een 2.4 koopt zorg dat hij 209 en niet 200 pk heeft, dan is het de herwerkte motor... De 2.2 jts is ook een auto waarop velen vloeken vanwege de problemen met de ketting (gm onderdelen he...)

@sam: mja, het is toch verdomd lastig! In duitsland staat er nu 1 die 99% mn gedacht is, juist de velgen zijn niet in het antraciet, maarja dat laat ik dan zelf wel spuiten... Miss toch eens mailen :p! Maar idd zoals je zegt: in ti is het werkelijk prachtig!

Wat zoek jij van wagen? moet de toyota buitn :p?

Mesoerrie 22:31
afbeelding van Mesoerrie

@ Dries, zeker doen!

'K ben op zoek naar een 2e tweewieler ;) En met m'n camionette rij ik tot ie uit elkaar valt van ellende, wat dus hoogstwaarschijnlijk (hopelijk toch :p) nog een hele tijd kan duren :p

Vish 23:18
afbeelding van Vish

2de hands zijn ze zeer betaalbaar. Wie hier waagt zijn kans?

Ik heb eraan gedacht maar ik durf niet :)

Ponrow 18:06
afbeelding van Ponrow

er staan er genoeg te koop voor een mooie prijs, maar 99% ervan is in een vieze tint grijs wat totaal niet bij deze auto past.

Techno Patat 18:54
afbeelding van Techno Patat

Ikijken voor 1tje uit duitsland is het beste dat je kan doen...daar waar het in belgie voor een 2.4 sw ti q4 rap 25.000 euro is (als je al 1 vindt) kan je er 1 uit duitsland halen voor 15-16.000 die 3j oud is en 80k km heeft! Dat is precies wat ik ga doen :p, maar ik wil een rode met de navigatie ingebouwd en antraciet velgen! Maar voor de moment is het al lastig genoeg om er 1 te vinden die rood is,bj na 11/2007, navigatie heeft en niet te ver in duitsland staat :p, maar ooit komt ze op autoscout te staan, en dan ben ik weg :p!

Anoniem 00:06
afbeelding van Anoniem
Techno Patat 13:46
afbeelding van Techno Patat

Goedkoper moet niet perse, kheb een budget die dat wel aankan, maar ik wil een 2.4jtdm met q4 aaandrijving (winters enzo)! Zoals ik al zei: de perfecte vinden is zeer lastig,maar het komt nog :p! Ik kijk vooral op autoscout24, daar staan het meest dealerwagens, dat vertrouw ik meer dan particulier :)!

Benoit 17:37
afbeelding van Benoit

Ik heb een drie-tal jaar met een 159 SW gereden en in totaal meer dan 70.000 km afgelegd zonder enig probleem!

Bloedmooie wagen, schitterende wegligging maar toch comfortabel. Enkel de motor kwan soms wat kracht tekort (1.9 JTDM 115 PK versie).

Ik heb hem met spijt in het hart moeten wegdoen wegens andere bedrijfswagen.

Techno Patat 16:18
afbeelding van Techno Patat

@benoit: kan ik goed geloven! Iedere keer dat ik een alfa zie passeren heb ik ook spijt dat ik er nog geen heb :p!

Qua uiterlijk moet de mijne precies worden zoals anoniem boven mij voorstelt :)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws