BMW 2-reeks Active Tourer, willen we jou wel?

BMW-2-reeks-Active-Tourer

Mercedes probeert met de A-klasse van het "ouwemensen" imago af te geraken, BMW gaat er voluit voor met de BMW 2-reeks Active Tourer. Voorwielaandrijving, monovolumelooks en driecilinders.

Het moet BMW's voorbode worden voor de voorwielaangedreven modellen. Voorheen zagen we de 2 AT (Active Tourer) nog in de vorm van de Active Tourer Concept, nu krijgen we het productiegezicht te zien. Meteen valt op dat hij een stuk minder gestroomlijnd is dan zijn concept.

Een reeks te ver?

Met de 2-reeks Active Tourer (en de i3) begeeft BMW zich in een onbekende plas water. Een plas water die misschien niet zo interessant is voor het merk. Want puur qua design is dit het meest "on-BMW" na de 5GT. Positieve noot? Hij heeft alleszins twee deftige uitlaten.

Wat vinden jullie, willen we dit op de baan zien?

BMW-2-reeks-Active-Tourer
BMW-2-reeks-Active-Tourer
BMW-2-reeks-Active-Tourer

Laatst gepubliceerd

Reacties (20)

Plaats een reactie
Adriaan 12:41
afbeelding van Adriaan

Nop, bmw is wat de petadel kwijt, en probeert in volume een groter verkoopscijfer te halen, ongeacht welke opoffering. En dit is een brug te ver.
Ik heb vorige week een mini paceman sd gekregen als vervangwagen, wat een teleurstelling, saai, log, loemp, slecht in de bochten, alles wat een mini niet zou mogen hebben als eigenschap. Bij het moederbedrijf doen ze duidelijk hetzelfde, maar er dan wss wel een premium prijs tegen aan gooien. Een schande!

Wim 13:10
afbeelding van Wim

je kan wel zeggen dat je met een 2 reeks rijdt, en iedereen gaat denken aan de strakke Coupé :p

Exige 14:43
afbeelding van Exige

Freude am fahren? Niet met deze 'active tourer' (verschrikkelijke benaming). Nu ja, concurrent voor de B-klasse en idd gericht op een ander publiek.

Horus 21:29
afbeelding van Horus

Freude am fahren verwijst naar de rijeigenschappen aangezien er hier nog niets van gekend is, kan je dit nog niet afschieten. Niet mogelijk in dit genre? Volgens mij wel. De Ford C-max is hier een voorbeeld van...Vandaag nog gelezen in het jaaroverzicht van autowereld.

Techno Patat 21:48
afbeelding van Techno Patat

Raar dat ze bij iedere vergelijking altijd moeten aansleuren dat de bimmer sowieso leuker rijdt door zijn rwd en nu plots kan een fwd auto toch leuker worden dan al de rest? (Ik zeg niet dat jij zo ene bent. Maar ik was echt aan het wachten op deze reactie, ze moest gewoon komen van iemand :P!)

Ot: Ik vind 'et een beetje zielverspeling eerlijk gezegd, dat ze dan een sub merk creeren of dat ze dat ze dat met een mini doen ofso? Ahja, aan de andere kant moeten we er maar aan wennen zeker? Het was het 'enige premium' merk dat er nog niet aan meedeed! Liever dit dan het creëren van nichegedrochten als de 5gt oid :P! Na de R-klasse van Mercedes de lelijkste niche ooit :P!

Yvesw 09:54
afbeelding van Yvesw

En bij uitbreiding met mij... Want iedereen weet de dat R-klasse eigenlijk een zalig hok is in sommige uitvoeringen.

Techno Patat 10:21
afbeelding van Techno Patat

Niet in sommigen, iedereen weet dat DAT de ENIGE doenbare uitvoering is door die übermotor erin! Al de rest is *...........* (om een redactie-edit te voorkomen heb ik puntjes gezet, maar je kan je wel al iets inbeelden zeker :P!?)

Yvesw 10:53
afbeelding van Yvesw

Bedoel je "Absolutely Fabulous"? Daarvoor krijg je geen edit hoor :-p

Techno Patat 11:09
afbeelding van Techno Patat

Hoezo? Toch niet? In dat geval bedoelde ik inderdaad precies datte!!

Carlos 11:28
afbeelding van Carlos

Volg hier Patat toch wel ^^. Enkel zo, van op de foto, is deze 'what he said.'
Maar dat heb je met de 5GT ook.

Ot: not my cup of thee. Om het kort en bondig te zeggen. Het concept zag er inderdaad 'veule' beter uit ^^.

Glenn 19:16
afbeelding van Glenn

De schaamte voorbij.
Al vrees ik dat ze dit nog gaan verkocht krijgen aan de leasebrigade en op de nieuwe markten. Daar is enkel de badge
belangrijk. Vroeger kocht je een BMW omwille van het rijplezier. Nu is het overprijsde generische rommel.

Yvesw 20:02
afbeelding van Yvesw

De kritiek is er vooral omdat BMW hier waarschijnlijk een stevig prijskaartje op gaat plakken. Er is een reden waarom mensen een Nissan Qashqai of Ford S-max kopen. En dat heeft veelal met het prijskaartje te maken. Als BMW dan 10.000 euro meer vraagt voor een gelijkaardige wagen, dan moet je in mijn ogen gek zijn om het te betalen enkel om met die BMW-badge rond te rijden. Want als je zo gek was van die badge, dan zou je in de eerste plaats geen monovolume kopen van dat merk.

Dat lijk mijn reden te zijn waarom er zoveel haat is :-)

Glenn 20:48
afbeelding van Glenn

Nagel op de kop.
BMW schiet hier in zijn eigen voet door met FWD en zo'n model te komen. Er is keuze genoeg in die categorie voor (waarschijnlijk) een pak minder geld.
Persoonlijk vind ik het er eerder uitzien als een zwanger nijlpaard (lees: er zijn mooiere specimen van die soort).

ML rijder 18:06
afbeelding van ML rijder

BMW 2AT gelijkwaardig aan Ford S-max...Dacht het niet. S-max is groter en rijd als een...ford. Voor die 10 mille meer heb je een premium interieur en veel betere rij-eigenschappen. Ik rij een ML, en ben wel zat van al die onnodige ruimte, parkeerproblemen en torenhoge benzine kosten. Ik ga voor de BMW: ruim van binnen, klein van buiten. Over the looks...tja, echt mooi is ie niet vind ik.

L Wellens 17:20
afbeelding van L Wellens

UwNissan +ford = veel plastiek niet bij bmw r

Yvesw 22:19
afbeelding van Yvesw

Inderdaad. En daarom is het onze taak als Autofan/journalist om mensen daar op te wijzen. ;-) Het is niet omdat iets kan bestaan, dat het mag bestaan. Mini kan morgen ook vrachtwagens bouwen. Maar dat wil niet zeggen dat we dat moeten accepteren :-)

Sedeyn ronald 18:56
afbeelding van Sedeyn ronald

Aan al deze die komentaar hebben op bmw koop er eerst eentje dan zul je eens weten wat het verschil is met jullie andere romelbakskes

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws