Skoda levert opnieuw 'Red Car' voor Tour de France

skoda-superb-tour-de-france_2

De tijden dat je Fiat vooraan en achteraan zag rijden in de Tour zijn liggen al een tijdje achter ons. Ook dit jaar is Skoda partner van de meestbekeken rittenkoers op de fiets. En met de nieuwe Superb hebben ze een blikvanger voorin.

In totaal levert Skoda vier Superbs als Red Car aan de organisatie van de Tour de France. De wagens werden op 22 juni overhandigd aan Tour-organisator Amaury Sport Organisation (A.S.O.).

aparte invulling

Skoda levert alles samen zowat 20 Superbs en Octavia's voor de begeleiding van de Tour de France. Toch verschillen de rode Superbs van de andere in hun functie. Zo is er een speciaal panoramisch dak dat van achteren naar voren openscharniert zodat organisator Prudhomme achterin kan rechtstaan. Ook kunnen de achterste inzittenden beschikken over een bredere middenconsole en vier radiokanalen voor de uitwisseling van informatie en het geven van commando's.

Skoda lepelt een 190 pk sterke 2.0 TDI-motor, gekoppeld aan een DSG zesversnellingsbak onder de kap van de rode Superbs. Dat rood heet overigens "Corrida Red".

Nog een leuk weetje voor wanneer Michel Wuyts even niet weet wat vertellen: de "red cars" zijn de enige wagens die de finishlijn van de etappes samen met de renners mogen overschrijden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Lieven 19:52
afbeelding van Lieven

Beste redactie, gelieve uw artikels op schrijffouten na te lezen.

Vriendelijke groeten,
Lieven

Pieter A. 22:15
afbeelding van Pieter A.

dat is de bedoeling Lieven. Laat je, als je schrijffouten ziet, even weten waar die staan - mochten er toch nog tussen sluipen? Dan hebben we ze snel aangepast.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws