Wat is deze Fiat Tipo 356 S?

fiat-tipo-s-patent_01

Blijkbaar zorgt niet enkel Abarth meer voor potente Fiat's, want deze patentbeelden tonen een Fiat Tipo 356 S met stevige einddempers en sportief bumperwerk.

De Tipo is Fiat's no nonsense sedan die Europese kopers moet overtuigen met zijn laag prijskaartje en eerlijke uitrusting. Kortom; een wagen waarvan je niet meteen een variant vol spoilerwerk verwacht, want dat doe je ook niet bij een Dacia Lodgy.

Nu blijkt uit patenttekening van het Office for Harmonization in the Internal Market (OHIM) dat Fiat toch iets in haar schild voert.

 fiat-tipo-s-patent

Tipo S

De plaatjes tonen namelijk een rode Tipo met bodykit, verlaagde ophanging en twee einddempers achteraan. Afgaande op de toegewerkte koelsleuven vooraan zullen die dempers waarschijnlijk ook even vals zijn als Gargamel uit de smurfen. Belangrijker is de striping op de flank, want daar prijkt ook nog '356S'. Wat opzoekwerk brengt naar boven dat 356 staat voor de interne code van de Tipo. De S? Daar hebben we geen antwoord op. Zeker omdat Fiat het altijd aan Abarth overlaat om straffer gerief te maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Pieter E 18:35
afbeelding van Pieter E

Waarschijnlijk een uitrustingsniveau? Fiat 500S was ook leverbaar als 1200cc 68pk. Niet echt sportief te noemen, wat je wel verwachtte van de sportievere look...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws