Ford niet blij met Europese afdeling

Ford-Europa

De Blauwe Ovaal is boos, nee beter; teleurgesteld, in de prestaties van de Europese afdeling van het merk. Waardoor er besloten is de line-up binnenkort stevig onder handen te nemen. Met een grotere focus op crossovers en minder aandacht voor EU-specifieke modelletjes.

Er hangen donkere wolken boven de Europese afdeling van Ford. Aangewakkerd door het blijvende verlies van de Europese tak. Zo moest Ford Europa in het tweede kwartaal van dit jaar nog een verlies van 73 miljoen euro in de boeken schrijven. Niet naar de zin van Ford Global natuurlijk, waardoor die aan de alarmbel hebben getrokken en besloten hebben dat er ingegrepen moet worden.

Exit Monovolume

De jongens van Ford Global zijn namelijk van mening dat we dringend af moeten van de MPV's en monovolumes. Zo doet de C-Max het ondermaats en zijn eigenlijk ook de S-Max en Galaxy niet meer te verantwoorden in een markt waar steeds meer naar de SUV en crossover wordt gegrepen. Ford wil dan ook dat haar Europese tak meer aandacht moet geven aan suv's, crossovers en die moet pushen in de bedrijfswagenwereld.

Ford-Europa

Met de EcoSport, Kuga en Edge heeft Ford inderdaad een - tegenover de concurrenten - weinig aantrekkelijk hoogpotig aanbod. Al is dat niet geheel de schuld van Ford Europa. Zo is de EcoSport een karretje dat eerst zijn dienst deed in Zuid-Amerika en is de Edge in principe een auto voor de VS. Waardoor het wat dwaas is dat Ford Global kwaad is op Ford Europe als ze de vrijheid niet krijgen om crossovers specifiek voor onze markt te bouwen. Het nadeel van de One Ford-strategie (enkel wereldwijde auto's bouwen) die het merk een tijdlang heeft gehanteerd.

Hoe dan ook; binnenkort krijgen we meer SUV's en Crossovers bij het merk met de blauwe ovaal.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Nic Ketels 23:50
afbeelding van Nic Ketels

Dat ze eindelijk eens werk maken van elektrische auto's en hybrides, staan hopeloos achter

Marist koen 05:40
afbeelding van Marist koen

Dat ze Ne keer terug investeren in landbouwtractoren Ford a zo een super goed merk maar ze hebben alles laten schieten hoe ist mogelijk en nu ist met de autoos Ford een super goeien auto ik rij met Ford courier autootjes uit de duizend awel ze kunnen dat ook Weere laten schieten

andre123 12:23
afbeelding van andre123

idem als met opel destijds,de europese tak leegmelken,jaaaren verlies maken en dan verkopen aan peugeot,opeens winst na nog geen jaar................................
mss moeten ze de europese tak maar verkopen aan dacia ,haha

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws