Autonieuws: Varia

Ford niet blij met Europese afdeling

De Blauwe Ovaal is boos, nee beter; teleurgesteld, in de prestaties van de Europese afdeling van het merk. Waardoor er besloten is de line-up binnenkort stevig onder handen te nemen. Met een grotere focus op crossovers en minder aandacht voor EU-specifieke modelletjes.

Er hangen donkere wolken boven de Europese afdeling van Ford. Aangewakkerd door het blijvende verlies van de Europese tak. Zo moest Ford Europa in het tweede kwartaal van dit jaar nog een verlies van 73 miljoen euro in de boeken schrijven. Niet naar de zin van Ford Global natuurlijk, waardoor die aan de alarmbel hebben getrokken en besloten hebben dat er ingegrepen moet worden.

Exit Monovolume

De jongens van Ford Global zijn namelijk van mening dat we dringend af moeten van de MPV's en monovolumes. Zo doet de C-Max het ondermaats en zijn eigenlijk ook de S-Max en Galaxy niet meer te verantwoorden in een markt waar steeds meer naar de SUV en crossover wordt gegrepen. Ford wil dan ook dat haar Europese tak meer aandacht moet geven aan suv's, crossovers en die moet pushen in de bedrijfswagenwereld.

Image
Ford-Europa

Met de EcoSport, Kuga en Edge heeft Ford inderdaad een - tegenover de concurrenten - weinig aantrekkelijk hoogpotig aanbod. Al is dat niet geheel de schuld van Ford Europa. Zo is de EcoSport een karretje dat eerst zijn dienst deed in Zuid-Amerika en is de Edge in principe een auto voor de VS. Waardoor het wat dwaas is dat Ford Global kwaad is op Ford Europe als ze de vrijheid niet krijgen om crossovers specifiek voor onze markt te bouwen. Het nadeel van de One Ford-strategie (enkel wereldwijde auto's bouwen) die het merk een tijdlang heeft gehanteerd.

Hoe dan ook; binnenkort krijgen we meer SUV's en Crossovers bij het merk met de blauwe ovaal.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen