Standaard bestaat niet: élke Rolls-Royce verkocht in 2023 was gepersonaliseerd

Rolls-Royce Bespoke record 2023

Rolls-Royce heeft er nog maar eens een recordjaar op zitten, net als in 2022 én het jaar daarvoor. Dat is echter niet de grootste verrassing in hun jaaroverzicht want de Britten melden ook dat elke auto die ze in 2023 leverden, eerst bij de Bespoke-afdeling langs moest… Waardoor ‘standaard’ in principe niet meer bestaat.

De wereld mag er dan niet al te best aan toe zijn op financieel vlak, maar daar hebben fabrikanten van luxewagens blijkbaar geen last van. Kijk maar naar Rolls-Royce, dat in 2021 al zijn eigen verkooprecord brak ondanks een globale crisis en daar in 2022 nog eens over ging. Het mag dus niet verrassen dat 2023 niet anders was, al gingen de kopers van een Rolls vorig jaar graag nog net dat beetje verder.

Een Cullinan met personalisatie, graag

Rolls-Royce meldt namelijk in zijn jaaroverzicht dat ronduit élke auto die het in 2023 verkocht heeft, wel op één of andere manier voorzien was van personalisaties. Dat betekent dat ze dus stuk voor stuk bij de Bespoke-afdeling van het merk moesten passeren en het meeste werk had die afdeling met de uitzinnige aanpassingen voor Midden-Oosterse klanten. Als voorbeeldje haalt Rolls-Royce zelf even zijn Phantom Syntopia aan, die mede dankzij zijn geurverspreiders ingebouwd in de hoofdsteunen met de titel van ‘meest complex gepersonaliseerde Rolls ooit’ ging lopen. Daarnaast verdient ook The Pearl Cullinan een eervolle vermelding, waarvan de klaptafeltjes alleen al met elk 1.351 stukjes parelmoer bekleed waren… Of wat dacht je van de 1.846 LEDs die samen een zonsverduistering afbeelden op het plafond van de Ghost Ekleipsis?

Rolls-Royce Bespoke record 2023

Allemaal samen droegen die opdrachten bij tot een recordjaar voor de Bespoke-afdeling van Rolls-Royce, zowel in aantallen als in winst. Dat geldt trouwens niet alleen voor die afdeling maar ook voor Rolls-Royce zelf, dat in totaal 6.032 auto’s wist af te leveren in 2023. Dat zijn er stiekem maar 11 meer dan het jaar voordien maar met de prijskaartjes van die auto’s in het achterhoofd, kan je je wel voorstellen dat dit toch een voelbare impact op de jaarrekening kan hebben… En wil je nog zo’n weinig verrassend feitje, dan geven we je graag mee dat de bestverkochte Rolls-Royce van 2023 alweer hun SUV was: de Cullinan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws