Rolls-Royce Phantom Syntopia is meest complex gepersonaliseerde Rolls’ ooit (2023)

Rolls-Royce Phantom Syntopia 2023

Je hebt exclusief, maar het kan altijd nog een beetje exclusiever. Dat bewijst deze Phantom Syntopia, een Rolls-Royce die door Nederlands modeontwerpster Iris van Herpen onder handen genomen werd. Het resultaat leverde de Britten flink wat werk op, want dit is blijkbaar de meest complexe Bespoke-Phantom ooit.

Personalisaties hebben inmiddels zowat alle lagen van de autosector bereikt. Zoek bijvoorbeeld maar eens een stadswagen waarvan je het dak of de velgjes niet in een accentkleur kan draperen, of waar je niet kan kiezen uit een heel gamma aan biesjes voor je zetelbekleding. Dat maakt dat de gemiddelde Renault Twingo er bijna even individueel uitziet als je peperduur gepersonaliseerde Rolls’, dus hoe ga je daar nog over? Simpel: door een wereldvermaard modeontwerpster helemaal haar ding te laten doen met jouw exemplaar.

Oplage van één stuk

Dat moet althans de denkpiste geweest zijn van één welgestelde aanwezige van Iris van Herpens Syntopia-modeshow, waarin de Nederlandse designer speelde met de vloeiende vormen van de natuur. Dat mocht ze dus nog eens overdoen, maar dan met een Rolls-Royce Phantom als medium. Die werd voor de gelegenheid voorzien van een unieke lakkleur die een golvend effect geeft dankzij de combinatie van Rolls-Royces zwartste verf en metallicvlokjes in verschillende hoeken. Valt je kaak daarvan al uit de kom, dan heb je het interieur nog niet gezien. Zo wordt het gewoonlijke Starlight-patroon van de dakhemel doorgetrokken in de zetels, en de plafondbekleding zelf wordt opgetrokken uit een enkele lap leer met daarin het reliëf van 162 golven gesneden, gevouwen en gestikt.

Rolls-Royce Phantom Syntopia 2023

Het resultaat is maar moeilijk te bevatten, en dat geldt evengoed voor de werkuren. Zo kropen er volgens Rolls-Royce bijna 700 uren handwerk in die dakhemel alleen, terwijl ze maar liefst 3.000 uren gezwoegd hebben om die unieke lakkleur te ontwikkelen. Net zoals de meeste Phantoms beschikt ook deze Syntopia over een kunstwerk in het dashboard, al duurde het hier wel 60 uur om er 85 stuks van hetzelfde golfpatroontje voor te stikken. Dat alles maakt van dit exemplaar de meest complexe Phantom waar de Bespoke-afdeling van Rolls-Royce zich ooit al aan waagde, en daarmee hebben de Britten het wel even gehad. Zo beloven ze dat ze het bij één enkel exemplaar zullen houden, dus naar een prijskaartje hoef je alvast niet te vragen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws