Autonieuws

EuroNCAP maakt opnieuw resultaten van 11 wagens bekend

Ook in november gooide EuroNCAP wat wagens tegen de muur en telde men nadien de sterren bij de crash dummies. Zes van de elf geteste wagens haalden het maximum van vijf sterren, onder meer de BMW i3 en de Nissan Note deden dat niet.

Behalve de BMW i3 en Nissan Note werden dus nog negen andere modellen getest op hun botsveiligheid. Het gaat om de Ford EcoSport, Ford Tourneo Connect, Infiniti Q50, Maserati Ghibli, Mazda 3, Mercedes Citan, Mitsubishi Outlander PHEV, Peugeot 308 en Volkswagen T5. Ook de T5, de Citan en de EcoSport haalden slechts vier sterren, waarbij ze steken lieten vallen op voetgangersveiligheid of veiligheidshulpsystemen.

boze bmw'ers

Dat laatste maakte BMW overigens erg boos, het merk laakt de manier van testen van EuroNCAP en stelt dat de i3 beschikt over een systeem dat de wagen afremt bij een naderend ongeval, zodat de impact op die manier verminderd wordt. Die actieve veiligheidstesten worden volgens BMW te weinig opgenomen in de test. De Citan was overigens al aan een herkansing toe, na een slechte test eerder dit jaar nam Merceds de Citan onder de loep en verbeterde hem op een aantal punten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen