Autonieuws: Officieel

Audi jaagt op BMW met RS-modellen

In een poging om dichter bij BMW te geraken in de verkoopslijstjes besluit Audi om RS-modellen sneller te lanceren. In plaats van gemiddeld vier jaar te wachten op een RS-derivaat van een model opteren ze nu om er maar twee jaar over te laten gaan.

In een interview met Reuters op de Shanghai auto show vertelde Sales chief Luco de Meo dat Audi er alles aan doet om dichter bij BMW te geraken. Om de verkoop een boost te geven besluiten ze dan ook bij Audi om RS-modellen sneller in de catalogus te zetten. Geen domme beslissing, want een RS6 kost zo maar eventjes drie keer meer dan een instapper A6 Avant (of niet natuurlijk).

"Er is veel potentieel in de wereld voor sportieve en dynamische wagens", aldus de Meo. Hiermee hint hij vooral naar de nieuwe rijkdom in het Oosten die - puur uit prestige - voor een RS-model gaan in plaats van een top of the line "standaard" model.

Audi zet dit jaar dan ook volop in op hun RS-modellen. Tegen eind dit jaar hebben we de RS6, RS7, RS5, RSQ3, RS4 en TT RS in de Audi catalogus staan. Keuze te over dus.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen