Autonieuws: Officieel

Ook Cardoen boekt recordverkoop: +45 procent

Niet alleen [de luxemerken](https://autofans.be/nieuws/varia/27648-procentenregen-hoeveel-meer-verkochten-merken-2013) [hebben](https://autofans.be/nieuws/officieel/27735-maserati-verkocht-2013-120-ghiblis-benelux) een [goed jaar](https://autofans.be/nieuws/officieel/27749-bentley-en-rolls-royce-noteren-beste-jaar-aller-tijden) achter de rug. Ook autohandel Cardoen kan terugblikken op een goede verkoop. In 2013 verkochten ze - al hun vestigingen en de webverkoop bij elkaar opgeteld - 37 auto's per dag.

Cardoen maakt zich sterk dat ze, als ze zich als 'merk' profileren, met die verkoop op een 17e plaats komen in de lijst van bestverkopende automerken in België. Want 37,5 auto's per dag, dat zijn er 13.700 in totaal. Die verkoop was goed voor een omzet van 150 miljoen euro. Dat het zo goed gaat met Cardoen ligt gek genoeg aan de krimpende autosector. Cardoen kan grote overstocks in de Europese Unie aankopen aan voordelige prijzen. Niet alleen op vlak van verkoop wordt Cardoen een grote speler, de helft van de klanten kiest ook voor de "7 jaar waarborg", al dan niet aangevuld met onderhoudscontract. Op die manier wordt Cardoen ook belangrijker bij het onderhoud van de auto's.

Cardoen laat het daar overigens niet bij want dit weekend opent de 10e Cardoen-vestiging zijn deuren in Zaventem. Ook in 2014 wil Cardoen nog op extra locaties een vestiging openen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen