Autonieuws: Officieel

Nissan NV250 is... euhm... 11 jaar oude Renault Kangoo (2019)

Nissan schuift vandaag een nieuw bestelbusje naar voor in haar gamma. Al moet je "nieuw" met een serieuze korrel zout nemen. De NV250 baseert zich namelijk op de huidige Renault Kangoo die al weer mee draait van 2008. Niet beter een jaartje gewacht, Nissan?

De economische details die rondfladderen in de autosector, we zullen ze nooit doorgronden. Neem nu deze NV250, een nieuw busje van Nissan dat zich laat baseren op de ondertussen al 11 jaar oude Renault Kangoo. Gezien het feit dat we volgend jaar een nagelnieuwe Kangoo krijgen zou je verwachten dat Nissan nog een jaartje zou wachten om aan het copy-pasten te gaan.

Appel en een ei

Toch heeft Nissan misschien een goede reden om nu nog deze NV250 te lanceren. Want diep in de winter van zijn carrière is de huidige Kangoo natuurlijk al lang afgeschreven. Nissan kon dan misschien ook voor een prikje aanschuiven in de productielijn. Andere voorbumper, aangepast stuurtje en klaar. Een investering waar Carlos Ghosn zelfs geen dealtje op zou willen pakken (foei, Yves).

Image
nissan nv250 2019

Het resultaat is evenwel dat Nissan klanten nu een oud busje aan gaat proberen smeren. Terwijl Citroën, Peugeot en Opel gloednieuwe busjes in de showroom hebben staan. Niet zozeer een probleem in de bedrijfswereld waar deze NV250 misschien voor een appel en een ei over de toonbank zal vliegen maar een jong gezin deze NV250 aansmeren met een 1.5-liter diesel met 80 of 116 pk? Meh.

Image
nissan nv250 2019

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen