Autonieuws: Tuning

Meer *oempf* en peper in de Brabus 620 Widestar

Nu weet ik waarom Duitse wagens vaak zo braaf ogen, tuners moeten ook hun geld verdienen. Leven en laten leven heet dat.

Niet de braafste die GL63 AMG, maar desalniettemin vond Brabus dat die wel een nieuwe bumper kon gebruiken. Een exemplaar met grotere luchtinlaten, nieuwe grille en aangepast logo op de snoet. Opvallend zijn ook de vernieuwde wielkasten en dito kieuwen achter de voor- en achterwielen die in chrome werden afgewerkt, het staat de 620 Widestar wel. Achteraan valt vooral de nieuwe diffusor op.

Binnenin wordt alles afgewerkt met leder, alcantara en roestvrij metaal. Misschien niet ieders smaak, maar als de afwerking perfect is, kan dit op best wat bijval rekenen, lijkt ons. De sloffen onder de Brabus zijn 21 of 22 inch groot, naargelang je persoonlijke smaak. Deze 620 Widestar wordt ook 30 mm lager op zijn poten gezet dan de AMG variant.

Onder de kap werd de 5.5 liter grote V8 opgevoerd tot 620 pk ( snap je het? "620 Widestar" ), een 63-tal stuks meer dan de standaard GL63 AMG. Tussen 2.000 en 5.000 rpm beschik je over een maximaal koppel van 820 Nm.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen