Autonieuws: Varia

Audi Sport moet het opnemen tegen BMW M en Mercedes-AMG

Bij BMW hebben ze al jarenlang de ///M-divisie en Mercedes doet dan weer beroep op AMG. Weet je echter wie het potentste RS-gerief bij Audi ontwerpt? Juist ja, daar wilt Audi verandering in brengen.

Ter verduidelijking; Quattro GmbH is de sportafdeling bij Audi. Echter klinkt die naam niet zo straf als M of AMG, want Quattro is tenslotte ook de naam die Audi aan haar vierwielaandrijving geeft. Het merk met de vier ringen onderzoekt nu of ze niet een nieuw submerk kunnen in de markt zetten om al het sportief gerief te verzamelen. De naam daarvan? 'Audi Sport'.

Dat klinkt eerder als een fout model uit de jaren 90 maar niets is minder waar, Audi Sport is namelijk al jarenlang de naam van de race-afdeling van Audi. Het zou dan ook maar gepast zijn dat de strafste RS-modellen en de R8 onder die vlag mogen opereren. In Australië is Audi alvast gestart met een proefproject waarbij 15 geselecteerde dealers een specifieke Audi Sport-afdeling krijgen in de showroom met specialisten die meer woord kunnen geven bij RS-modellen.

Blijkt het succesvol te zijn, dan kunnen de dagen van de RS-modellen onder Quattro-vlag wel eens geteld zijn. Verder dan verandering van naam gaat het niet natuurlijk maar Audi Sport RS 6 Avant staat natuurlijk best lekker op het inschrijvingsbewijs.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen