Autonieuws: Varia

Volkswagen bijt in het roetstof na dieselschandaal

Volkswagens gefoefel met dieselwagens in de Verenigde Staten blijkt verregaande consequenties te hebben voor het concern. Na een halt van de verkoop van dieselwagens in de VS, kelderde deze ochtend VW's aandelen met 15 procent op de beurs van Frankfurt. Ouch

Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst. ________________

Vorig week kwam in de Verenigde Staten aan het licht dat Volkswagen software had geïnstalleerd in haar dieselwagens die emissietesten manipuleerde. Volkswagen was initieel niet bereikbaar voor commentaar, maar komt nu toch in het reine. De gevolgen zijn dan ook stevig. Zo staakt VW prompt de verkoop van haar modellen in de VS uitgerust met een 2.0-liter Clean Diesel. Een zet ter veiligheid, want Volkswagen kijkt op tegen een boete van zo'n 37.000 dollar per auto uitgerust met het systeem. Vermenigvuldig je dat getal met het aantal verkochte modellen in de VS en je komt tot een monsterboete van 18 miljard dollar.

Sorry

Volkswagen CEO, Martin Winterkorn, wist in een officieel statement te zeggen dat hij 'zich persoonlijk diep excuseert om het vertrouwen van de klanten en het publiek te schenden.' Aandeelhouders zijn alvast niet tevreden met heel de situatie en gingen vandaag massaal aan het dumpen. Het VW-aandeel daalde daardoor deze ochtend met maar eventjes 15 procent op de beurs van Frankfurt.

Alsof dat nog niet genoeg is, is de kans groot dat de Environmental Protection Agency (EPA) volgend jaar de 2.0 TDI verbiedt in Amerika wegens het ontbreken van een eerlijk certificaat.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen