Autonieuws: Videotip

Op het circuit: F-type vs 911 cabrio [video]

Een objectieve rijtest van de nieuwe [Jaguar F-type](https://autofans.be/nieuws/officieel/24841-ook-jaguar-f-type-geprijsd) door een Engelsman? Laat dat maar aan [Tiff Needell](https://autofans.be/nieuws/videotips/22940-autofans-videotip-nissan-gt-r-vs-porsche-911-carrera-s) over. Hij neemt voor EVO een Jaguar V6S F-type en een Porsche 911 cabrio mee naar een circuit om te zien hoe de knappe Engelsman stand houdt tegen de referentie in het segment. Zet je racehelm al maar op.

Goede oude Needell besluit dat de Engelsen genoeg promopraat hebben gehouden voor de nieuwe F-type. Op het circuit er mee! En dan nog eens samen met zijn grootste concurrent. De Jaguar met supercharged V6 sleurt 130 kg meer mee maar kan anderzijds rekenen op 30 pk meer dan de Porsche. Op papier belooft het alvast een spannende race.

In de realiteit ligt het net iets anders. Het chassis van de Jaguar is niet zo scherp als die van de Porsche. De Duitser is dan ook een stuk serieuzer terwijl de Engelsman een wildebras is. Hoeveel het verschil is, zie je in onderstaand filmpje:

Bij deze beloven we trouwens plechtig dat we deze week geen filmpjes meer zullen posten van de F-type. Denken we toch...

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen