Rijtest

We rijden drie maanden lang met de MG ZS EV: Wat wil jij weten?

Het Britse MG is terug van weggeweest op het Europese vasteland met de ZS EV, een volledig elektrische crossover die de boel duchtig op stelten wil zetten. Dankzij MG kunnen we een blauwe Brit drie maanden in onze duurtestvloot opnemen. Jep, Autofans goes electric!

Meteen een verschoning. Want hoewel we over het Britse MG praten, is MG anno 2020 even Brits als dat een curryworst onder de "vleessoortigen" valt. Want sinds het merk over de kop ging in 2005 vond het troost onder de Chinese vleugels van SAIC. Waardoor MG in feite een dubbele primeur naar België haalt met de ZS EV. Niet enkel is dit de eerste betaalbare elektrische crossover, het is meteen ook de eerste Chinese auto die via een eigen dealernetwerk kan gekocht worden in België.

Eigen segment in handen

We moeten dan ook eerlijk zijn, sinds de bekendmaking van de terugkeer naar België was onze interesse aangewakkerd. Na een korte testsessie door redacteur Wim (HIERZO) en door mezelve (HIERZO), is het nu tijd voor een groter onderzoek. Drie maanden lang ZS EV rijden, is dat wat?

Laat dat meteen ook onze kernvraag zijn: kan je dagdagelijks met deze elektrische crossover leven? Want met zijn instapprijs van 27.500 euro schuift MG hier een interessante waardepropositie naar voren. Al zeker voor particulieren die op zoek zijn naar een elektrische auto. Want plots hoef je geen 80.000 euro meer uitgeven voor een ruimere EV en hoef je ook geen genoegen meer te nemen met een petieterige elektrische auto voor bijna 30.000 euro. Het lijkt er dus op dat MG tijdelijk een eigen segmentdeeltje van de elektrische markt in handen houdt. En wees er maar zeker van dat verschillende automerken hier snel antwoord op willen geven.

Verrassend efficiënt

Moest je de specificaties even uit het oog zijn verloren: de accu meet ongeacht de uitvoering (lees: Comfort of Luxury) 44.5 kWh. Die accu mag haar energie naar een 143 pk sterke elektromotor op de vooras sturen. Volgens onze eerste berekeningen (met temperaturen rond de 20 graden) is de ZS EV daardoor goed voor zo'n 210 tot 250 kilometer aan range. Of dat nu veel of weinig is? Dat hangt uiteraard volledig van je gebruik af! Wel kunnen we zeggen dat het verbruik momenteel onder de 15 kWh/100 km steekt. Om je een idee te geven: een Tesla Model 3 Long Range zit aan zo'n 17.5 kWh/100 km. Anders gezegd: deze MG is op het eerste gezicht verrassend efficiënt.

Image
MG ZS EV duurtest Autofans 2020

De komende maanden gaan we alvast uitzoeken of de ZS EV - met dalende temperaturen - die efficiëntie kan behouden. Al zijn we ook benieuwd naar jullie vragen! Niet enkel over de MG ZS EV maar misschien ook over elektrisch rijden. Laat het zeker weten in de comments wat jullie willen weten over deze blauwe Brit!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen