Column Vergeten auto's #1: Renault Avantime

"Vergeten auto's" is de titel van een nieuwe reeks columns waarin elke zondag een nieuwe "vergeten auto" wordt besproken. De wagen die de spits mag afbijten is de Renault Avantime. Een originele wagen maar toch werd hij gedoemd tot mislukken.

 

De Renult Avantime is een MPV die in 2001 in productie werd genomen samen met de Renault Vel Satis. De Avantime was een ongelofelijke wagen met een futuristisch design en met maar 2 deuren. De Avantime beschikte over een groot panoramisch dak dat één van de grootste glazen daken ooit op geproduceerde auto's was. Ook was er een krachtig motorenpallet voorhanden. De Avantime werd ontworpen en gebouwd door Matra (Matra was een Franse producent die voornamelijk wapensystemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie bouwde). (klik op de afbeeldingen voor de grotere versies)

 

Ondanks dit alles werd de Avantime slecht ontvangen door het publiek. Voor een auto in 2001 was het design iets tè futuristisch en een MPV met maar 3 deuren bleek ook niet in goede aarde te vallen. Renault zag de verkopen van de Avantime dan ook drastisch naar beneden dalen en besloot al na 2 jaar de productie te staken. Matra kreeg het hard te verduren door de verkoopflop en ging in 2003 uiteindelijk failliet.  De Avantime die eigenlijk het design voorspelde voor de toekomstige Mégane (2de generatie) schoof bij Renault de moed in de schoenen. Nadat de Avantime dus een flop was zou de Mégane hetzelfde lot te wachten staan.

 

 

Tot ieders verbazing werd de Mégane wel succesvol en werd de Avantime uiteindelijk uit productie genomen. Van de Avantime werden er in zijn korte carriere maar 8450 stuks verkocht. De Vel Satis die ongeveer hetzelfde familie design had is ook niet ver gekomen en heeft het nu nog altijd moeilijk om aan de man gebracht te worden. Wil jij ook zo een "aparte" wagen dan zal je goed moeten zoeken want in België zijn ze heel moeilijk te vinden.

 

 

Videotime:

 

Auteur: citrofiel evil twin
Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Administrator 12:58
afbeelding van Administrator

Nice, leuk idee van jullie autofans! Op zondag is er meestal toch niets te beleven. En ivm de wagen... de luchtinlaten boven de koplampen verpesten al veel ^^

Rex 13:35
afbeelding van Rex

Het is een auto die wat tussen verschillende klassen valt waardoor hij nergens écht goed in is volgens mij.

190d 15:18
afbeelding van 190d

ik zie graag fabrikanten die iets durven op vlak van modern design zoals deze avantime of de honda civic

VonStroke 15:47
afbeelding van VonStroke

Hier in de buurt rijdt er iemand met een Avantime, altijd leuk om te zien.

Kurt Rosseel 13:40
afbeelding van Kurt Rosseel

NOOIT EEN BETRE AUTO GEHAD

Sven 19:31
afbeelding van Sven

eentje op mijn lijst met "ooit aan te kopen karren" :)
fijn stukje ook wel

pieter 02:09
afbeelding van pieter

Die velsatis was/is anders een gatlelijke auto. Deze vind ik persoonlijk ook niet zo mooi, maar beter als die velsatis.

Kurt Rosseel 13:40
afbeelding van Kurt Rosseel

DE BESTE AUTO WAAR IK OOIT MEE GERDEN HEB

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws