Autonieuws: Autosalons

GMC Granite: stevige compact car

GMC Granite ConceptGMC kennen ze vooral in de USA en als je daar die naam laat vallen, zien de mensen steevast een stoere pick-up. Toch hebben ze ook bij deze divisie van GM door dat downsizing nodig is. Daarom stelt het merk de Granite voor; een 4m lange crossover die moeiteloos in ons stadsverkeer zijn weg zou vinden. Onder de kap zien we een 1.4 turbomotor en een gerobotiseerde zesbak met dubbele koppeling. Van versnelling veranderen doe je met een draaiknop in plaats van een klassieke pook.

Ook maakt de Granite gebruik van een erg moduleerbaar interieur, waartoe je toegang krijgt langs tegenovergesteld openzwaaiende deuren, net als in de nieuwe Opel Meriva. Dankzij de wielbasis van 2.631mm wordt de ruimte binnenin gemaximaliseerd. Innoverend zijn dan weer de elektroluminescente diodes die airco-stand, navigatie en multimedia weergeven op het dashboard.

De Granite blijft er stoer uitzien en verloochent zijn band met de GMC-familie niet. Productie is voorlopig niet aan de orde, al wordt dat wel overwogen en dient deze concept eigenlijk een beetje om de reacties van het publiek te meten.

Bron: Automobilesreview

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen