Autonieuws: Concept cars

ATS Wild Twelve concept is 860 pk sterke hybride

Het Italiaanse ATS heeft een nieuwe eigenaar en dat zal je geweten hebben. In april pakte het merk nog uit met de 2500 GT, nu stelt het de Wild Twelve concept voor tijdens het Valentino Salone in Turijn. Als alles goed gaat, komt de wagen daadwerkelijk in productie, echt waar.

Als je ons al langer volgt, dan zal je deze hypercar al hebben zien voorbijkomen. Toen was het nog een designstudie van Torino Design zonder naam. Nu blijkt de wagen een onderkomen te hebben gevonden bij het Italiaanse merk ATS.

Daar gaat de wagen nu door het leven als Wild Twelve. Met een twinturbo 3.8-liter V12 en twee elektromotor kan je best wel stellen dat 'ie wild is. Want het totaalvermogen komt op 860 pk en 918 Nm te liggen. Die kracht wordt via een automaat met negen trappen naar de wielen gestuurd. De verbrandingsmotor ontfermt zich over de achterwielen, de elektromotoren sturen hun kracht naar de voorwielen. Goed voor een sprint naar de honderd in 2,6 seconden.

Image
 ats-wild-twelve-concept

Bugatti achterna

ATS ziet het alvast groots en spreekt van een gelimiteerde productie van 30 stuks. Meer nog, dat zou volgend jaar gebeuren in de oude Bugatti-fabriek in Campogalliano waar ook de legendarische EB110 werd gemaakt. Straffe verhalen of realiteit? Dat zullen we volgend jaar weten te zeggen...

Image

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen