Toyota Sport Crossover concept in 2025 op onze markt

Toyota Sport Crossover concept

Zes EV's in de line-up tegen 2026? Dan begrijp je dat Toyota serieus wat werk voor de boeg heeft. Na de zopas onthulde "bZ2X" en een andere nog onbekende compacte crossover in 2024, krijgen we in 2025 een productieversie van deze Sport Crossover op ons bord.

Jep, dat las je goed. Toyota zal tegen 2026 maar liefst 6 EV's in zijn line-up hebben staan. Da's best veel voor een merk dat tot drie maanden geleden geen toekomst zag in de elektrische auto. Omdat elektrische sedans verkopen als zoete gebakjes, krijgen we in 2025 een productieversie van deze Sport Crossover in Europa. Al mikt Toyota duidelijk op twee paarden met deze knaap.

Sedan op hoge pootjes = crossover

Ook bij Toyota is de crossover-hype namelijk niet ontgaan. Waardoor je moeilijk kan zeggen dat deze Sport Crossover een rasechte sedan is. Nee, het is eerder een hoogpotige sedan. Een crossover dus. Zoals we ook de Citroën C5X en de Polestar 2 kennen. Met de ondertussen bij Toyota gekende hamerhaaisnuit die zich herhaalt in de bips via het lichtsignatuur.

Toyota Sport Crossover concept

Over het interieur reppen de Japanners nog met geen woord. Al spreken ze over een riante achterbank en een ruime koffer. Naast expressief, moet deze crossover-sedan van Toyota dus ook praktisch zijn. En dan is er nog een geheimpje dat onder de carrosserie sluimert.

Made by: BYD?!

Toyota staat niet alleen in voor de ontwikkeling van de uiteindelijke productieversie. Deze Sport Crossover is namelijk het geesteskind van een joint-venture tussen Toyota en BYD. Zonder twijfel zullen de elektromotor en batterij (blade battery) van BYD komen. Al weten we momenteel nog niet over welke volumes en vermogens het zal gaan. Daarvoor zullen we braaf moeten wachten tot 2025.

Toyota Sport Crossover concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws