Lexus tatoeëert UX... want wat moet je nu anders doen?

Lexus UX Tattoo Car 2020

Lexus heeft een primeur te pakken! Want naar eigen zeggen is Lexus het eerst merk dat een getatoeëerde auto tentoon kan stellen. Euhm... tja... We vervelen ons natuurlijk allemaal tegenwoordig.

Bij Lexus draait alles rond vakmanschap, alle soorten vakmanschap. Want hoewel het Japanse luxemerk van Toyota vooral geassocieerd wordt met tandartsen of pensioengerechtigden die in Florida wonen, heeft het merk respect voor tatoeageartiesten. Het vroeg dan ook Claudia De Sabe om een Lexus UX te tatoeëren. Kijk, zo'n mailtje krijg je niet elke dag natuurlijk.

Kunst op wielen

Eén klein probleem echter, want een auto heeft geen huid, waardoor je geen inkt kan injecteren onder het oppervlak. Geen probleem! Want Claudia kreeg een spierwitte UX als haar canvas en mocht met een Dremel-slijptol te werk gaan. Kunstzinnige vandalisme, zeg maar. Het resultaat waren de basislijnen om daarna handmatig lak aan te brengen om het kunstwerk in te kleuren. Naar analogie met het merk werd gekozen voor een vloeiend ontwerp met koikarpers.

Lexus UX Tattoo Car 2020

De verfraaiing maakt deze UX meteen ook de duurste die Lexus ooit heeft gecreëerd. Want het uiteindelijk kunstwerk werd geschat op zo'n 131.500 euro. Iemand nog plaats aan de muur in de garage? Check hieronder zelf hoe Claudia te werk ging:

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws