Grot van Alibaba: 5 Chinese EV's met bekende looks

Alibaba electric cars funny

De Chinese verkoopsite Alibaba is een oneindige grot van eigenaardigheden. Van minuscule nagel tot 500.000 euro kostende dieplader, de webshop heeft alles. Grotendeels gaat het om absolute bagger maar volgende vijf elektrische voertuigen trokken onze aandacht. Een elektrische Porsche 356 of Audi R8, iemand?

We worden aangespoord om lokaal te kopen maar als de verveling toe slaat, dan kijk je toch eens even over de haag? Richting Alibaba bijvoorbeeld, een webshop dat naam en faam verwierf door de eindeloze stroom aan namaakproducten die voor hun lage prijs vaak niet eens kwalitatief slechter zijn. Van namaaklaptops, over bleekmiddel voor de lagere regionen tot werkkranen die vlot 500.000 euro kosten. Alibaba heeft het allemaal. Maar heeft de digitale grot ook elektrische auto's? Prepareer je voor een deep dive in de Chinese wereld van twijfelachtig gebouwde EV's met opvallend herkenbare looks...

1. Cassano Mini car European style

Alibaba electric cars funny

Het luik opentrekken doen we met deze 2.770 euro kostende kleine EV. Mini zou je bijna kunnen zeggen. Niet dat we daar iets mee willen zeggen. De Cassano wist ons meteen over de streep te trekken dankzij zijn sterke uitrusting. Zo zijn er "sportstoelen om de rit comfortabeler te maken", is er "een geïntegreerd achterlicht dat 's nachts meer prachtig is" en beschikt het kleintje over "een gecombineerd remsysteem". Handig toch?

Alibaba electric cars funny

Technisch gezien gebruikt dit 700 kg wegend kleintje een elektromotor op de achteras van 4 pk en een loodzuur batterij die deze mini-ev 100 kilometer ver moet brengen. Al neem je dat volgens ons best met een korrel zout. Topsnelheid? 45 km/u! Misschien toch maar beter voor een échte Mini Electric gaan?


2. "Porsche 356 coupe"

Alibaba electric cars funny

Inzending twee heeft officieel geen naam maar de carrosserie doet geen twijfel bestaan, dit is een Porsche 356 coupe die tweedehands over de toonbank gaat voor vlot 100.000 euro. Toch kan je hier voor zo'n 20.000 euro een elektrische versie op je oprit parkeren waarmee je iedereen in de maling kan nemen. Zelfs het interieur ziet er aanvaardbaar uit. Al mag dat ook wel voor deze prijs natuurlijk. Je merkt trouwens ook dat het geld in kwaliteitsonderdelen wordt gestoken (al durven we daar onze hand niet voor in het vuur steken).

Alibaba electric cars funny

Zo is deze elektrische replica een échte Alibaba-sportscar. De elektromotor van 13 pk is goed voor een topsnelheid van 100 km/u en met een leeggewicht van 500 kilogram ben je gewoon garant van sportieve eigenschappen (al durven we ook hier opnieuw onze hand niet voor in het vuur steken). De accu is trouwens van lithium-ion, zoals in een Tesla zeg maar. Kijk, stiekem vind je dit wel iets, niet?


3. Huaihai new energy four wheeler EV

Alibaba electric cars funny

Niet het gelijkaardige klinkende telefoonmerk, wel Huaihai, dé bekendste bouwer van new energy four wheeler EV's, toch? Enfin, de weinig sexy klinkende new energy four wheeler EV is uiteraard het Chinees alternatief van de bij ons gekende Volkswagen e-up!. Die Europese e-up! kost vlot 23.000 euro, deze variant van Huaihai doet het voor 3.600 euro. Alsjeblieft! Toegegeven, hij ruilt wel een 81 pk sterke motor in voor eentje van 5 pk... maar je krijgt wel achterwielaandrijving. Prioriteiten stellen heet dat.

Alibaba electric cars funny

Met 100 kilometer range (#KorrelZoutAlarm), schijfremmen vooraan en led-mistlichten komt hij niet eens kwaad voor de dag. En moet 'ie op onderhoud, dan hebben ze zelfs een gecertificeerde garagist in Zweden. Service, heet dat dan.


4. R8EV

Alibaba electric cars funny

Als Audi het zelf niet doet, dan doen ze het in China wel. Wat juist? Een elektrische versie van de R8 op de markt brengen. Trek je hiermee de baan op tijdens mistige dagen (of bij laaghangende zon), dan ben je de patser van de weg. Of we daarmee willen zeggen dat het design niet volledig geslaagd is? Hey, dat maken jullie er van!

Alibaba electric cars funny

Hoe dan ook, de R8EV (officiële naam) pakt uit met achterwielaandrijving en een leeggewicht van 700 kilogram. Dat zien we de Audi R8 RWD nog niet meteen doen! Toegegeven, met 5 pk op de achteras zal deze R8EV hoogstwaarschijnlijk een tikkeltje trager zijn. Kostprijs voor deze elektrische R8? Zo'n 7.000 euro. Je zou er bijna meteen 2 kopen!


5. VVPower K1

Alibaba electric cars funny

Oh yeah! Stap opzij Rolls-Royce Cullinan, we hebben een nieuwe big daddy gevonden! Meer nog, we zouden liever gespot worden in deze K1 dan de daadwerkelijke Cullinan. Want hoewel je in beide voertuigen uitgelachen wordt, maak je hiermee nog mensen gelukkig. De K1 is het typische voorbeeld van "we plakken een Europees gezicht op een vierkante doos". Want eenmaal je voorbij het voorsteven kijkt valt deze K1 natuurlijk meteen door de mand. Al doet het gebrek aan megalomane proporties dat misschien ook al.

Alibaba electric cars funny

Technisch staat de K1 ook mijlenver van de Cullinan. Geen V12 voorin, wel een (niet lachen) 1.6 pk sterke elektromotor. Goed voor een top van 38 km/u of - zoals VVPower zelf zegt - 28 km/u bij belading. Nu, vergeef het 'm, want de stoelen zijn uitgevoerd in "ordinair leder" en het dashboard is opgetrokken uit "zwart, oranje en witte mode". Prijs? 2.000 euro. Een simpele vraag dan ook: 1 Rolls-Royce Cullinan, of 170 van deze machines? Kijk, met zo'n vraagstuk kan je wel een namiddagje vullen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws