Autonieuws: Fun

Volkswagen managers naar rechtbank omdat... ze geen Porsche meer mogen leasen

De Volkswagen Group heeft beslist dat vanaf dit jaar een 200 tal hooggeplaatste managers geen Porsche meer mogen leasen. Met die beslissing wil het concern verder bezuinigen. Al zet het kwaad bloed bij de topmanagers. Een deel trok zelfs al naar de rechtbank.

Was je een hoge pief binnen de Volkswagen Group, dan had je tot voor kort recht op een Porsche als leasingwagen. Dat recht heeft het concern begin dit jaar ontnomen voor een 200-tal topmangers. Officieel om kosten te besparen, officieus omdat het niet goed staat 1.000 werknemers op straat te zetten en dan topmangers een Porsche te geven.

Gezonde sfeer

Dat niet alle hooggeplaatste kaderleden het imagoprobleem zien van rond te rijden met een dikke Porsche terwijl er op alle andere afdelingen binnen het concern de broeksriem wordt aangetrokken blijkt uit het Duitse ARD-journaal. Enkele tientallen "gedupeerde" managers zijn namelijk naar de rechtbank getrokken om hun recht op een Porsche toch terug af te dwingen van de VW Group. Kijk, klinkt als een gezonde relatie tussen werkgever en werknemer.

Image
Porsche leasing VW GROUP

Via verregaande besparingsmaatregelen wil de VW Group dit jaar nog 4 miljard euro meer winst maken. Een beslissing genomen voor - en door - de aandeelhouders. Laat diezelfde aandeelhouders echter niet hun Porsche inruilen voor een Audi of Volkswagen... Ter verduidelijking: Porsche-managers en leden van de raad van bestuur van de VW group kunnen nog steeds een Porsche leasen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen