Alsjeblieft, Fiat: maak deze Grande Panda 4x4!

Fiat Grande Panda 4x4 Sisley Garage Italia 2024

Het kan aan ons liggen, maar wij missen de Panda 4x4. Al sinds den beginne kon je Fiats kleinste namelijk krijgen als betaalbare berggeit maar daar kwam een paar jaar geleden een einde aan. Komt de vierwielaandrijving echter terug naar de nieuwe Grande Panda? Deze render geeft ons alvast hoop…

Ben je al eens in het noorden van Italië geweest, dan heb je het vast ook gemerkt: het ziet er zwart van de Fiat Panda’s 4x4. In ons plat landsdeel zijn er dus maar een paar enkelingen te vinden voor zo’n kleintje met vierwielaandrijving maar in bergachtige gebieden met smalle, slecht onderhouden wegen gaat er niks boven een Panda 4x4. Er is echter één probleem: sinds een paar jaar biedt Fiat de vierwielaangedreven versie van zijn Panda niet meer aan en ook voor de nieuwe Grande Panda werd zo’n variant nog niet aangekondigd… Al zou de ruige opsmuk hem allesbehalve misstaan, geef toe.

Als 4x4 of liever als lichte vracht?

Zo is de reguliere Grande Panda in al zijn versies al een beetje een crossover, maar het kan altijd extremer. Dat bewijst Garage Italia althans, een personalisatiebedrijf dat nauwe banden heeft met Fiat zelve. Zij laten alvast even zien wat ze zoal kunnen aanvangen met het design van de Grande Panda en daar zit ook een heuse 4x4-transformatie tussen, compleet met inmiddels iconisch geworden ‘Sisley’-opsmuk. Dat was destijds een knapper aangeklede variant van de oer-Panda 4x4 en deze Grande Panda krijgt een gelijkaardige look dankzij z’n donkerrode lak, extra stootlijsten en natuurlijk een kano op z’n dak.

Fiat Grande Panda Van Garage Italia 2024

Het gaat hier voor de duidelijkheid slechts om een digitale render, en dat is ook niet de enige render die Garage Italia van de Grande Panda deelt. Ze steken hem namelijk in nog een hele resem andere kleedjes die je misschien kent van de klassieke Panda, van een ‘Van’-versie met uitgebouwde laadruimte of eentje in Carabinieri-livrei tot een modelletje dat moet doen denken aan de ‘Italia 90’-speciale editie die Fiat destijds lanceerde ter ere van het wereldkampioenschap voetbal. Stuk voor stuk staan ze de Grande Panda stiekem best goed dus wat denk je: is een nieuw icoon geboren?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws