Vandaag meer informatie over Gran Turismo 6?

Gran Turismo 6

Gran Turismo is dé franchise die sim-racen op consoles populair maakte bij een groot publiek. Na vijf edities geven ze vandaag, 15 mei, op hun vijftiende verjaardag een speciaal evenement op het Silverstone circuit. Deels om hun verjaardag te vieren, anderzijds lijkt het de perfecte campagne om een nieuwe editie van de game te teasen.

Het event zal een hoop wagens van BMW, Audi, Ford, Honda, Jaguar, KTM, Mercedes Benz, Tesla en Toyota over het circuit raggen. Meerijden kan je met vijf GT Academy winnaars.

Hoewel er tot voor kort niets speciaal was aan het event gooit Sonny een stok in het hoenderhok met een teaserfilmpje dat wel heel opvallend hint naar een Gran Turismo 6.

Niet gewoon maar een spelletje

Buiten jarenlang simulatie racegames te maken voor de Sony Playstation console is Polyphony Digital - de ontwikkelaar van de games - doordrenkt van auto's. Zo is president van het bedrijf Kazunori Yamauchi een notoir circuitrijder met deelnames aan onder andere de 24 uur van de Nürburgring. Ook zorgde het bedrijf voor het uiterlijk van alle - digitale - metertjes en tellertjes in de Nissan GT-R.

Meest tot de verbeelding sprekend is echter de GT Academy. Een jaarlijks georganiseerd evenement van Polyphony Digital dat gamers omtovert tot echte racers. Zo won vorig jaar nog een Belg deze wedstrijd. Eerder reden wij ook al mee met Jann Mardenborough in de Juke-R, een winnaar van de editie uit 2011.

Wij zijn alvast benieuwd wat er vandaag boven water gaat komen, want met GT5 heeft Polyphony Digital de minste game in de reeks gemaakt. Hopelijk is GT6 de Gran Turismo die GT5 had moeten zijn.

Nissan Juke-R

UPDATE

Filmpje dat gebruikt werd tijdens de persconferentie:

Alle nieuwtjes voor GT6 sommen we eventjes op voor jullie:

• Alle tracks en wagens van GT5 komen terug naar GT6
• Er komt ook een nieuwe line-up van wagens bestaande uit: Klassiekers, nieuwe straatmodellen en racewagens
• In totaal zullen, bij de lancering, er zo'n 1200 wagens zijn
• Geregelde DLC met nieuwe wagens komt ook terug naar GT6
• Aanpassingen worden groter. Meer aerodynamische stukken, meer velgen en meer personalisatie
• Compleet nieuwe code en physics engine voor wagens (ophanging, banden, remmen en aerodynamica)

• Zeven nieuwe circuits maken hun opwachten in GT6 (waaronder Silverstone). Dit brengt het totaal op 33 locaties (met zo'n 71 lay-outs)
• Geregelde DLC met nieuwe circuits komt ook terug naar GT6
• De course maker krijgt enkele verbeteringen
• Zelf parcours maken via je gps (je favoriete baan digitaliseren)

• GT6 wordt socialer dankzij het gebruik van smartphone en tablet voor social community functies (bekijken van je garage op afstand)
• Je kan zelf racing series maken om online te spelen (Autofans.be racing serie here we come)
• GT Academy komt terug
• Polyphony Digital werkt samen met Nissan, Yokohama banden en KW automotive om de speelervaring nog realistischer te maken
• Release: Holiday 2013 voor PS3 (geschat op november)

Foto's:

Gran Turismo 6
Gran Turismo 6
Gran Turismo 6
Gran Turismo 6
Gran Turismo 6

Laatst gepubliceerd

Reacties (18)

Plaats een reactie
Machine-Wang 11:55
afbeelding van Machine-Wang

Vind de 5 juist super goed. waarom er kritiek word op gegeven snap ik dus niet.
voor de sobere schade?
het is een simulator, in het echt ga je met je wagen toch ook niet liggen botsen.
te moeilijk voor sommige mensen? ga dan NFS spelen.
enige wat ik kan bedenken is dat ze met die premium en gewone auto's een fout hebben gemaakt. daar hadden ze iets beter hun werk van moeten maken.

@Kevin al 3 jaar lang :-) PS3 username: Machine-Wang

Techno Patat 12:17
afbeelding van Techno Patat

Bwa, ik snap het toch wel hoor! Zet Forza er naast en Granturismo 5 is maar een open-dec gameke meer... Moest Forza de aantallen circuits hebben van GT5 was het helemaal een win! Het rijden is ook leuker in Forza, je 'voelt' alles meer komen en opvangen gaat ook natuurlijker... Al moet ik toegeven dat ik toch ook uitkijk naar GT6 :p!

Yvesw 14:06
afbeelding van Yvesw

Al jaar en dag speler van de Gran Turismo reeks en mijn inziens kan je niet ontkennen dat GT5 de minste is uit de reeks. De engine van de game is geweldig alhoewel de wagens bij lage snelheden nogal een raar gedrag vertonen (vb: altijd met gierende banden vertrekken. Zelfs bij heel zacht gas geven). Daar knelt ook het schoentje. De engine is geweldig, het uiterlijk is maar bagger (al overdrijf ik nu). Schaduw was bij de launch een hoop pixels. Circuits zijn saai vorm gegeven (kijk naar die gepixelde ventjes langs de kant) en motorgeluiden zijn marginaal. Wil je echt een simulator rijden, dan zijn er betere games op de markt (wel voor de computer). Doe je het voor de look & feel, dan ben je beter af met Forza.

Ik ben gigafan van de franchise, maar ze zijn bij GT5 blijven stilstaan... Te veel bochten afgesneden om het uit te krijgen tegen de launch (die al tig malen was uitgesteld trouwens)... De engine hebben ze al, nu de invulling. Een stickerwinkel is tegenwoordig toch echt het minimum. En o ja, keuze uit verschillende bandenmaten & motorwissels & diepere tuning etc etc...

PSN is trouwens: yveswouters ;-) Voor diegene die al eens een Autofans-race willen rijden :-p

Yvesw 16:44
afbeelding van Yvesw

@Yeelen: Online dan? Of daadwerkelijk een samenkomst? :-p

Yvesw 18:33
afbeelding van Yvesw

Ik zal het op de agenda zetten ;-)

JonasVH 16:14
afbeelding van JonasVH

De Gran Turismo reeks een sim noemen vind ik er wel wat over. Het is eerder een arcade met een vleugje sim net zoals bij de F1 reeks van Codemasters.
Voor wie 'The real deal' zoekt kan ik rFactor2 aanbevelen.
Demo filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=fJZkMzOaLmw#!
website rFactor2: http://rfactor.net/web/rf2/

Yvesw 16:43
afbeelding van Yvesw

@Jonasvh: rFactor is heer en meester als het aankomt op Sim racen, Gran turismo zit er toch niet heel ver af (voor een console). Dan noem ik Forza eerder een arcade met een vleugje sim. Je kan GT misschien het best benoemen tot een "simgame die het moet doen met de middelen die het heeft op de PS3 console" :-)

Yvesw 19:52
afbeelding van Yvesw

@Kevin: Spa is DLC. Vind je terug op de Playstation store. Kost zo'n 5 euro of zo tezamen met een Go Kart circuit ;-)

Yvesw 20:16
afbeelding van Yvesw

@Joeri: Al mist Gran Turismo wat show gehalte dat een Forza/ Forza Horizon wel kan bieden. En die standaard wagens blijven te belachelijk voor woorden. Hoe dat er ooit door is geraakt...

PSN kan je veranderen door een nieuwe account aan te maken op je playstation. Al ben je dan wel al je gegevens op Gran Turismo kwijt. Begin GT6 met een andere PSN en het probleem is opgelost ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws