Punch Powertrain bouwt circuit op landingsbaan Brustem

mclaren-570s-rijtest-2016-ben_kwanten_photography_10

Het goeie nieuws is dat Punch Powertrain een circuit gaat bouwen op de voormalige militaire landingsbaan in Brustem. Het slechte nieuws is dat ze niet voor iedereen toegankelijk is.

En daarmee verandert er eigenlijk niks. Want wie zich vroeger waagde op de terreinen in Brustem bij Sint-Truiden liep het risico weggejaagd te worden door de militairen in het Transit-busje.

Punch Powertrain gaat nu de voormalige basis in Sint-Truiden gebruiken als testpiste voor haar aandrijvingen. Het bedrijf produceert transmissies voor de automobielindustrie en wie zich in de buurt rond Brustem begeeft, ziet nu al af en toe vreemde testvoertuigen van het bedrijf passeren aldaar. Het bedrijf heeft dan ook een vestiging in Sint-Truiden en dan is een overstap naar Brustem voor de hand liggend.

Voor het automotivebedrijf is het van belang dat er een kombaan komt van 1,5 kilometer lang en 12 meter breed, waarop de voertuigen uitvoerig worden getest. Zo'n baan bestaat nu bij Ford in Lommel. Verder zou het bedrijf ook kantoren, werkplaatsen en parkeergelegenheid voor 400 tot 500 testwagens willen bouwen. Dit alles moet omwille van de vele geheime projecten goed worden afgeschermd.

150 jobs

Verschillende media spreken van 150 nieuwe jobs en een investering van 15 miljoen euro, al ligt dat volgens Punch Powertrain CEO Cor van Otterloo nog niet vast. Evenmin is de locatie al bevestigd, want behalve Brustem zouden ook nog de Kapelstraat, het Binnengebied tussen Tongersesteenweg, Vliegveldlaan en Luikersteenweg en het gebied tussen de N80-Zepperenweg in aanmerking komen.

Gedurende de periode van 28 januari tot en met 28 maart loopt de publieke raadpleging. Tijdens die periode zullen de start en procesnota’s ter inzage liggen bij de afdeling Ruimtelijke Planning van de provincie Limburg en bij de dienst Ruimtelijke Ordening van de stad Sint Truiden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws