Gaat Audi e-tron nog dit jaar Q8 e-tron heten?

Audi e-tron laadpoort 2022

Dat de Audi e-tron binnen een aantal jaar opgevolgd wordt door een elektrische Q8 weten we al langer dan vandaag, maar daarop lijken ze bij Audi niet te willen wachten om de 'Q8 e-tron'-naam te introduceren. Er doen namelijk geruchten de ronde over een nakende naamswijziging voor de Audi e-tron.

Zeg nu zelf: ‘de Audi e-tron’ houdt tegenwoordig als modelnaam ongeveer evenveel steek als kortweg ‘de Volkswagen GTI’ of ’de BMW M’ dat zouden doen. Bij zijn lancering als allereerste zuiver elektrische Audi was het al wat verwarrend om het model te noemen naar het suffix dat het merk gewoonlijk achter zijn plug-inhybrides kleefde, maar na de komst van een e-tron GT en een Q4 e-tron is de Audi-gewoon-e-tron al helemaal zijn cachet kwijt. Ook bij Audi zelf lijken ze de naam voortijdig beu te zijn, tenminste als we de Duitse collega’s van Automobilwoche mogen geloven.

Gehoorzamen aan de namen

Volgens hen zouden de marketinggenieën van het Duitse premiumlabel de Audi e-tron namelijk later dit jaar finaal willen omdopen tot Q8 e-tron. Dat zouden ze vooral doen om de continuïteit met de Q4 e-tron en de aankomende A6 en Q6 e-tron te verzekeren. Eind 2022 staat er een grondige facelift op de planning voor de Audi e-tron, en dat zou de uitgelezen kans zijn om dit euvel eindelijk uit de wereld te helpen.

Audi e-tron GT & Q4 e-tron 2022

Normaal gezien zou de Q8 e-tron pas opduiken in 2026, wanneer de vervanger voor de huidige Audi e-tron op de markt verschijnt. Dat Audi de naamswijziging eerder overweegt zou erop kunnen wijzen dat het volledige gamma voortaan moet gehoorzamen aan het alfanumerieke naamgevingssysteem, wat ons eveneens doet nadenken over de naam van de e-tron GT. Oh en terwijl jullie bezig zijn, Audi, kunnen jullie dan ook meteen een hoofdletter toevoegen aan de ‘e-tron’-naam? Dat typt toch zoveel lekkerder. Alvast bedankt, de Autofans-redactie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
this 10:11
afbeelding van this

Ik vraag me nog altijd af of al die benamingen gewoon een reeks van blunders achter elkaar was, of dat er daar toch ergens een marketing strategie achter zat.
Want deze naam miserie begon al lang voor dat ze de huidige e-tron 'e-tron' benoemd hebben.

John 11:28
afbeelding van John

Ik denk dat Mercedes ook wel eens een benaming probleem zou kunnen krijgen. Je hebt A en GLA, C en GLC, E en GLE, ... En toen zijn ze begonnen met EQA, EQC, EQE, ... Ze gaan de naamgeving in ieder geval niet kunnen blijven volgen vermoed ik.

this 12:15
afbeelding van this

Inderdaad, bij Mercedes vind ik het nog vreemder.
Bij Audi kan je nog denken dat ze ongelofelijk impulsief zijn en niet verder vooruit denken.
Maar bij Mercedes heb je de EQA, EQB en EQC die gebaseerd zijn op de GLA, GLB en GLC.
En dan ga je opeens tegelijk in dezelfde generatie dan nog de EQE en EQS gaan baseren op de E-klasse en S-klasse.

Het zou tof zijn moest een autojournalist dit eens allemaal uitzoeken, want het komt echt over alsof Audi en Mercedes enorm slechte marketeers hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws