Dit is Tesla’s oplossing voor Britten met linksgestuurde auto’s: ‘The Reacher’

The Teacher Tesla Owners UK Twitter 2023

Tesla is een pragmatische constructeur. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat het hen handenvol geld zou besparen om een aantal van hun modellen niet meer met het stuur aan de rechterkant aan te bieden, dan doen ze dat… En wanneer klanten in rechtsgestuurde markten dan klagen, hebben ze ook daar een oplossing voor klaar.

Eerder deze week mochten we melden dat er nog nooit zoveel Tesla’s geleverd waren als afgelopen kwartaal, maar er was een ‘maar’. Zo liepen de verkopen van Model 3’s en Model Y’s wel als een trein, maar kan hetzelfde niet gezegd worden voor de Models S en X. Die hinken namelijk mijlenver achterop in vergelijking met de kleinere modelletjes, in die mate dat Tesla gestopt is met het produceren van de Model S en Model X met het stuur aan de rechterkant. Dat betekent dat bijvoorbeeld Britse klanten tegenwoordig enkel kunnen kiezen voor een linksgestuurd exemplaar, maar geen nood: er is een oplossing.

Ideaal voor de drivethrough

Op de Twitter-pagina van Tesla Owners UK hebben namelijk verschillende Britse klanten beelden gedeeld van ‘The Reacher’, of die naam staat althans te lezen op het chique doosje van het officiële Tesla-product. Wat erin zit is echter minder chic, want het doet enigszins denken aan het soort grijpertje waarmee je zwerfvuil van de straat zou gaan plukken wanneer je Moeder Aarde even goed gezind bent. Het nut van ‘The Reacher’ is echter niet om op ergonomische wijze zaken van de grond te rapen, maar wel om bijvoorbeeld parkeerticketjes uit de paal aan de ingang te halen of je fastfood in de drivethrough te kunnen aannemen… En dan specifiek in gevallen waar het stuur aan de verkeerde kant van je Tesla staat.

Een aantal van de Britse fans reageren enigszins misnoegd op de verschijning van ‘The Reacher’, en dat is maar begrijpelijk ook. Zo zou Tesla niet alleen gestopt zijn met het aanbieden van de Model S en Model X met het stuur aan de rechterkant in dergelijke markten, maar ook zij die al een bestelling geplaatst hadden voor de keuze gezet hebben tussen een annulatie of gewoon een linksgestuurd exemplaar. Dan kan het misschien wel gaan aanvoelen als de laatste druppel om er zo’n grijptangetje bij te krijgen… Al lijkt het ons stiekem ook wel een leuk accessoire om in de auto te hebben tijdens een reisje naar het VK.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Vermeulen Jean-Paul 21:16
afbeelding van Vermeulen Jean-Paul

Ik vind links rijden natureller en heb er geen moeite mee. Het is zoals een taal leren: denk in de taal zelf en niet in het Nederlands...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws