Autonieuws: Officieel

Officieel: Lotus Exige S Club Racer

Lotus maakt de Exige S nog net iets scherper met deze Club Racer-uitvoering. Het Britse merk trekt daarvoor voluit de kaart van lager gewicht en geoptimaliseerde aerodynamica. Net zoals oprichter Colin Chapman het zou gewild hebben.

Kregen we gisteren nog een verjaardagsmodel van de Elise voor onze kiezen, dan krijgen we vandaag een circuitbeest op ons bord. De Exige S Club Racer schudt 15 kilogram van zich af om op een totaalgewicht van 1.161 kg uit te komen. Dat is een hoop meer dan de 914 kg van de Elise 20th Anniversary Edition, maar achterin deze Club Racer ligt dan ook een 3.5-liter V6 met 345 pk en 400 Nm. Genoeg kracht om in 4 seconden naar de honderd te sprinten en door te snellen tot 274 km/u. Als je durft natuurlijk.

Meer grip in de bochten

Omdat rechtdoor vlammen nooit echt de bedoeling is met Lotusmodellen krijgt de Exige S Club Racer een specifieke voorspoiler, vlakke bodem en achterspoiler die gezamenlijk zorgen voor meer neerwaartse druk. 42 kilogram aan 161 km/u om exacte te zijn. kwestie van meer grip te hebben in de bochten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen