Hyundai komt met i20 Turbo, vergeet Turbo-badge

i20turbo

Net zoals de i30 een Turbo-variant heeft, zal ook de i20 en zijn coupébroertje beschikken over een potente Turbo-versie. Die zullen de Zuid-Koreanen voorstellen op het autosalon van Frankfurt.

Over een volbloed Turbo-versie - met dito badge op de koffer en het nodige uitlaatgeweld achteraan - spreken ze bij Hyundai niet. De i20 Turbo zal het namelijk doen met een, houd je vast, 1.0-liter driecilinder turbobenzine. Laat de spot echter maar thuis, want het gloednieuwe blok dat voluit Kappa 1.0-litre T-GDI heet is goed voor 100 of 120 pk en 172 Nm.

Cijfers die meteen verklaren waarom Hyundai niet meteen een Turbo-badge op de koffer plakt maar desalniettemin meer dan aardig zijn om het kleintje (zeker de coupe) voort te stuwen in het verkeer. Een potentere variant zit op dit moment nog niet in de pijplijn, want bij Hyundai blijven ze de lippen stijf op elkaar houden over een N-variant.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
PoePoe 20:12
afbeelding van PoePoe

Ik zeg niets meer ;-)
PoePoe..

Sven 22:45
afbeelding van Sven

Dat was de i30, volgens mij. I20 heeft zulk vermogen niet gehad, of wij hadden het wel getest. :) 115 pk uit de 1.6 diesel wel.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws