Autonieuws: Officieel

Officieel: Kia Optima naar Europa

Kia zal in Frankfurt de nieuwe Optima voorstellen, voorzien van Europese specificaties. Eerder onthulden ze al de Amerikaanse versie.

De nieuwe Optima meet één centimeter langer en 2.5 centimeter breder dan zijn voorganger. Hij heeft heel wat weg van die voorganger, waardoor we eerder spreken van een evolutie dan van een compleet nieuw design.

Kia gooit de Optima vol veiligheidssnufjes, waaronder grootlichtassistentie, lane assist, en een achteruitrijhulp met vier camera's en detectie voor kruisend verkeer achteraan.

Image
kia-optima-sedan-2015-european-spec

Onder de kap zit onder andere de 1.7 CRDi die tegenwoordig 141 pk en 340 Nm levert. Dat is goed voor een uitstoot van 110 g/km CO2. Net zoals bij Hyundai is de Optima tegenwoordig ook met DCT zeventrapsautomaat te krijgen, naas de gebruikelijke manuele zesbak. Daarnaast is er nog steeds de 2.0 benzinemotor, goed voor 163 pk, deze benzinemotor kan worden uitgerust met manuele of automatische zesbak.

toekomstkijkers

Voor de toekomst kondigt Kia nog een breakversie van de Optima aan, op basis van de SportSpace concept car. Dat is opmerkelijk want eerder lieten ze weten dat ze hem niét in productie zouden nemen. Verder verklapt Kia ook dat er een plug-in hybride zit aan te komen en ook een versie die door Kia zelf de 'eerste high performance sedan van Kia in Europa' wordt genoemd.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen