Autonieuws: Officieel

Infiniti Q50 pompt voortaan 400 pk naar de achterwielen

Infiniti, het luxemerk van Nissan, strooit vandaag met een reeks updates voor haar modellen. De ook in ons land verkrijgbare Q50, die krijgt een gloednieuwe twinturbo V6 benzine met maar liefst 400 pk onder de kap. Al valt er ook wat braver gerief te bestellen.

Tot op heden kan Infiniti geen waanzinnige verkoopcijfers voorleggen in ons Belgenland en met de komst van nieuwe motoren zal dat nog niet meteen verbeteren, want die drinken vooral graag benzine. Zo is er een nieuwe 2.0 viercilinder benzine met 208 pk en 350 Nm. Autofans-fijner is de toevoeging van een twinturbo 3.0 V6 die twee vermogensversies heeft: 300 pk en 400 Nm & 400 pk en 475 Nm. Het duo motoren is steevast gekoppeld aan een 7-traps automaat en kan optioneel gelinkt worden aan vierwielaandrijving.

'Echter'

Naast de motorische aanpassingen, bogen de ingenieurs van Infiniti zich ook nog eens over het stuursysteem (dat steer-by-wire-technologie bevat). Het resultaat zou een directer stuurgevoel moeten zijn zoals je het van een normaal stuur verwacht. Samen met de aangepaste ophanging zou dat voor een meer gebalanceerd weggedrag moeten zorgen.

Image
 2016-infiniti-q50

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen