Lockdown: Help, hoe ontsmet ik mijn auto?

Corona auto ontsmetten Car Care

In tijden van het Corona-virus wordt de auto meer dan ooit gezien als een veilige transporthaven. Toch kan de wagen een vals gevoel van veiligheid geven, waardoor het bij twijfel aangeraden is om aan het ontsmetten te gaan. Maar wanneer ontsmet je nu juist en hoe? Skoda maakte een handig overzicht.

Niet dat we het openbaar vervoer een hak willen zetten, maar MOET je nu op verplaatsing, dan doe je dat liever met de auto dan met de trein of bus. Want in de wagen kan je het contact met andere personen tijdens die verplaatsing serieus limiteren. Toch kan je onbewust het Corona-virus mee in de wagen nemen, als dat op je handen zou hangen. Hoe ga je dan te werk? Skoda legt het voor je uit.

Blijf in uw kot

First things first, moet je niet op verplaatsing? Blijf dan in uw kot! We kunnen het niet genoeg herhalen. Oké, nu we dat uit de weg hebben, kunnen we aan het ontsmetten gaan. Skoda raadt alvast aan om Isopropyl alcohol te gebruiken, al kom je met "gewone" ontsmettingsalcohol ook al een heel 'end. Een microvezeldoek (die je daarna in de kookwas legt) is daarbij het ideaal hulpmiddel.

Corona auto ontsmetten Car Care

Vanaf dat punt is het een kwestie van gezond verstand. Wat zijn de aanraakpunten in een auto. Het stuur en versnellingspook spreekt voor zich maar waar raak je de auto nog allemaal aan? Wel, de foto hierboven en hieronder maken het in één oogopslag duidelijk.

Corona auto ontsmetten Car Care

Heb je nog autogerelateerde vragen? Hieronder vind je een lijst van vaak gestelde vragen waar we vakkundig een antwoord op geven:

Help, mijn auto moet naar de keuring!
Help, mijn auto moet op onderhoud!
Help, mijn auto heeft AdBlue nodig!
Help, mijn auto staat in panne!
Help, mijn auto moet op bandenwissel!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws