Autonieuws: Officieel

Officieel: Fiat Tipo krijgt nieuwe snoet en crossover (2020)

Fiat heeft zijn Tipo naar de schoonheidsspecialist gestuurd. De C-segmenter houdt er niet alleen nieuwe looks aan over, maar ook een nieuwe versie: de Tipo Cross, een crossoverversie op basis van de vijfdeurs.

Met een debuut in 2016 is de Italiaan na vier jaar toe aan een update. De vierdeurs, vijfdeurs en Station Wagon passeren alle drie bij de schoonheidsspecialist, en krijgen er een front met nieuw radiatorrooster en groter Fiat-logo, nieuwe led-koplampen en gewijzigde bumper. Er zijn nieuwe velgdesigns in 16 en 17 duim, en twee nieuwe koetswerkkleuren.

Image
Fiat Tipo Cross 2020

Binnenin krijgt de Tipo nieuwe ontwerpen voor de zetels, en een digitaal instrumentenpaneel. Het infotainmentscherm wordt op zijn beurt opgewaardeerd naar UConnect 5, met touchscreen van 10,25 duim. Ook het stuur en het paneel van de klimaatregeling kregen een nieuw ontwerp.

En dan is er de Tipo Cross, Fiats manier om in te spelen op de crossovertrend en navolging te geven aan de populaire Panda Cross. De Tipo Cross is gebaseerd op de vijfdeurs-Tipo, maar dankzij een aangepaste ophanging die gebaseerd is op die van de 500X, is deze Cross zo’n 4 centimeter hoger. Aangepast bumperwerk rondom zorgt voor de stoerdere looks.

Image
Fiat Tipo Cross 2020

Onder de motorkap voorziet Fiat voorlopig drie motoren: een benzine en twee diesels. De benzine is de 1.0 GSE T3, een kleine driecilinder van 100 pk en 190 Nm. Aan dieselkant noteren we een 1.6 Multijet van 95 pk en een versie van 130 pk.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen