Honda HR-V lost meer hybride details

Honda HR-V 2021

Honda maakt zich op voor de lancering van de nieuwe HR-V later dit jaar. In de tussentijd lossen de Japanners meer details over de hybride aandrijflijn.

De nieuwe generatie van de honda HR-V komt ook onze kant op, en zou dit najaar bij de dealers moeten arriveren. In de tussentijd laten de Japanners alvast weten dat de hybride e:HEV-aandrijflijn de enige mogelijke aandrijflijn zal blijven. Tegen eind 2022 wil Honda zijn Europese gamma namelijk geëlektrificeerd hebben.

Honda HR-V 2021

Drie motoren

De e:HEV-aandrijflijn is gebaseerd op een 1,5 liter grote viercilinder volgens de Atkinsoncyclus, die wordt geflankeerd door twee elektromotoren. Het totale vermogen komt uit op 131 pk, het koppel op 253 Nm. Het geheel belooft een WLTP-verbruik van 5,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 122 g/km. O ja, en een acceleratie naar 100 km/u in 10,6 seconden, maar dat is natuurlijk bijzaak in deze SUV die gericht is op zuinigheid.

Honda HR-V 2021

De HR-V wisselt net als in de CR-V en de Jazz automatisch tussen de drie rijmodi Electric Drive, Hybrid Drive en Engine Drive, afhankelijk van wat de Honda op dat moment de meest efficiënte rijmodus vindt. Zo verkiest hij op de snelweg bijvoorbeeld de Engine Drive, waarbij de verbrandingsmotor niet langer als stroomopwekker dient voor de elektromotor, maar de wielen rechtstreeks aandrijft.

Via een B-stand op de versnellingspook kun je remenergie recupereren, de intensiteit daarvan kun je regelen via de peddels achter het stuur. De versnellingsbak gebruikt tot slot geen planetair tandwielstelsel, maar een vaste overbrengingsverhouding.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dominique 14:44
afbeelding van Dominique

Ik heb toch bedenkingen bij die hybride motoren. 122 g blijft toch veel.
Dan scoren plug in hybrides wel veel beter. Voor de fleet gaat dit dan ook geen interessante motorisatie zijn denk ik. Maar ik kan fout zitten natuurlijk :-)

Leo Stulens 17:35
afbeelding van Leo Stulens

Testrit gemaakt en dat viel heel goed mee. Tot ik op het internet zag dat je alleen een trekhaak mag laten zetten voor een fietsendrager. Bijzonder jammer want de HR-V was bijna besteld.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws