Mercedes-AMG pakt speciale G63 en AMG GT uit voor 55ste verjaardag

Mercedes-AMG GT Track Series 2022

De AMG-afdeling van Mercedes-Benz blaast dit jaar 55 kaarsjes uit, en dat moet gevierd worden. Daarom sturen de Duitsers nu twee special editions de deur uit, de ene al bruikbaarder dan de andere. Met de G63 Edition 55 kan je namelijk gewoon naar de bakker, maar de AMG GT Track Series houdt het op het circuit.

Dit jaar vieren niet één maar wel twee sportieve afdelingen van Duitse premiummerken een belangrijke verjaardag. BMW liet eerder namelijk al weten dat het in 2022 heel wat moois plant ter ere van de 50ste verjaardag van het M-label, maar ook bij Mercedes hebben ze een reden gevonden om de Sekt te ontkurken. AMG blaast dit jaar namelijk 55 kaarsjes uit, en dat vieren ze met een G-Klasse vol tierlantijntjes en een AMG GT voor het circuit.

AMG-Circuitmonster

Zo toonden de sportievelingen uit Affalterbach een AMG GT Track Series aan de wereld, en die neemt zijn race-aanpassingen nog serieuzer dan de Black Series van dat model. Zo wordt hij voorzien van een enorme spoiler achterop en een pruillip van een splitter onderaan de bumper. Binnenin zijn een rolkooi en een rechthoekig Formule 1-stuurtje van de partij, maar wordt zowat alle andere uitrusting uit de cabine gestript. Het gewicht zakt dan ook richting de 1.400 kilo's, die vermoedelijk zonder enige moeite in beweging gebracht worden door een 4.0-liter V8-motor die voor de gelegenheid opgevoerd werd naar 734 pk en 850 Nm koppel.

Mercedes-AMG GT Track Series 2022

Met al die ingrijpende aanpassingen is het meteen duidelijk dat het circuit de enige natuurlijke habitat van deze Track Series kan zijn. Sterker nog: dit apparaat is zo extreem dat je er niet eens mee op de openbare weg gezien mag worden. Veel exemplaren verwacht Mercedes-AMG er dan ook niet van te verkopen: de productie wordt beperkt tot 55 stuks. Het prijskaartje, vraag je dan? Een kleine 370.000 euro, éxclusief BTW…

G-Klasse met extra vertoon

Is dat je wat te gortig, dan kan je dit jaar ook bij AMG terecht voor een feestelijk aangeklede G-Klasse. Die G63 Edition 55 houdt het onderhuids namelijk op de gewoonlijke V8 met 585 pk — in essentie trouwens hetzelfde blok als het circuitmonster hierboven — maar moet het vooral hebben van uiterlijk vertoon. Zo krijgt de verjaardags-G binnenin een schare aan ‘Edition 55’-logo’s in combinatie met opvallend rood leer, en herken je hem aan de buitenkant aan zijn laklaag in metalliczwart of matwit met zwarte accenten. Als kers op de taart wordt de G63 Edition 55 voorzien van gesmede 22-inchvelgen in matgrijs.

Mercedes-AMG G63 Edition 55 2022

Hoeveel van deze G63 Edition 55’s Mercedes-AMG zal bouwen geven ze nog niet mee, dus vermoedelijk zal de oplage wat groter zijn dan die van de AMG GT Track Series. Op een gelijkaardig prijskaartje hoef je voor de nieuwe G dus ook niet te rekenen, al is het kostenplaatje ook niet mals. Zo moet je voor een ‘gewone’ G-Klasse in 63-vorm al minstens 157.421 euro neertellen, en vragen ze bij AMG nog eens 17.850 euro erbovenop voor een Edition 55.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws