Officieel: Mercedes CLE Cabriolet is er nu ook als AMG 53 4MATIC+ (2024)

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ 2024

’t Is stilaan cabriotijd, ook bij Mercedes. Zij onthulden even geleden al hun nieuwe CLE Cabriolet maar die had één probleem: rijden in openlucht doe je voor je plezier, en de plezierigste versie van de CLE kreeg de Cabriolet niet… Tot nu, want dit is de Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ met open dak!

Er was een tijd waarin Mercedes van zowel de C- als de E-Klasse een coupé- en cabrioversie had, maar die tijd ligt inmiddels achter ons. Met de CLE presenteerden de Duitsers namelijk één model dat al die rollen op zich moet nemen, en ook die kwam er dus als Cabriolet en als Coupé. Bovendien kreeg de CLE ook al een heuse AMG-versie, al was daar één iets vreemd mee aan de hand: die beperkte zich tot de Coupé. Daar neemt de Cabriolet zijn technische basis echter klakkeloos van over, dus waarom zou die zo’n potentere versie dan niet krijgen?

Zelfde prestaties zonder dak

Maak dus kennis met de Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet en heb je bovenstaand relaas een beetje gevolgd, dan weet je al wat je van die hele mondvol mag verwachten. Zo krijgt de cabrio precies dezelfde aandrijflijn mee als zijn coupébroertje, dus reken op een 3.0-liter zes-in-lijnmotor op benzine in het vooronder. In combinatie met twee turbo’s en wat mildhybride ondersteuning schopt die het tot 449 pk en 560 Nm koppel, cijfers die door een negentraps automaat met schakelpedaaltjes richting de vier wielen gestampt worden. Het resultaat: een 0-naar-100-tijd van 4,2 seconden en een topsnelheid die optioneel opgetrokken kan worden tot 270 km/u — jawel: precies dezelfde cijfers als de coupéversie weet voor te leggen!

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ 2024

Daar deelt deze Mercedes-AMG CLE Cabriolet trouwens ook zijn grotere spoorbreedte mee, net als zijn stoerder bumperwerk en zijn vier uitlaatpijpen. Verder zijn adaptieve AMG Ride Control-dempers standaard van de partij, net als een meesturende achteras voor dat beetje extra behendigheid. Voor de rest kijk je echter nog steeds naar een CLE Cabriolet. Reken dus op een stoffen vouwdak dat zich in 20 seconden laat openen aan snelheden tot 60 km/u en op ‘Airscarf’- en ‘Aircap’-blazertjes in je nek en op je kruin om het allemaal een beetje aangenaam te houden in openlucht. Wat je voor zo’n Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet over moet hebben, weten we op dit moment nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws