Alpina B3 GT en B4 GT: Voor wie een ///M te opzichtig vindt (2024)

Alpina B3 GT 2024

BMW heeft recent een update uitgerold voor de 3 Reeks en 4 Reeks. Dat gaf huistuner Alpina de kans om nog eens het werk te gaan. Het resultaat heet de B3 GT en B4 GT en beide auto's zijn potenter dan de rasechte M3's en M4's van het merk. Jep, dat las je goed.

Net zoals ///M is Alpina tegenwoordig een volwaardig onderdeel van de BMW-groep. Al wil dat niet zeggen dat de voormalige tuner het volume terug moet schroeven. Dat bewijzen de Alpina B3 GT en B4 GT die zich laten baseren op de recent opgefriste 3 Reeks en 4 Reeks.

Koppelbeulen

Onderhuids behouden deze GT-versies de 3-liter zes-in-lijn, maar het vermogen wordt nét wat verder opgeschroefd. Daardoor spreek je voortaan over een niet te miskennen 529 pk en 730 Nm koppel. Vooral dat koppel ligt fors hoger dan wat je in de M3 en M4 kan krijgen. Het resultaat is er dan ook naar. Met een sprint van 3,4 seconden naar de honderd is de B3 GT sneller dan een M3 Competition xDrive! Nu ja, amper een tiende, maar het is het cijfer dat telt aan de toog. Waar de M3 trouwens topt op 290 km/u, blazen de Alpina's met plezier nog verder richting de 308 km/u.

Alpina B3 GT 2024

Daar stopt de pret niet, want de B4 GT kan je ook krijgen als 4 Reeks Gran Coupe. Daardoor krijg je de ranke M4 met vier deuren die BMW M nooit durfde maken. Hoewel de prijzen vlot over de 100.000 euro gaan, zou een samengestelde Alpina B3 GT of B4 GT minder moeten gaan kosten dan een vergelijkbare M. Tja, als wij moeten kiezen...

Alpina B3 GT 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws