XB7: BMW trakteert vernieuwde X7 meteen op Alpina-pak (2022)

Alpina XB7 Teaser 2022

24 uur, zo lang hebben ze bij Alpina blijkbaar nodig om een vernieuwd BMW-model te transformeren tot één van hun gewoonlijke krachtpatsers. Dat, of gewoon maanden aan toegang tot anders geheime BMW-informatie… Maak kennis met de eerste inside nosejob uit de geschiedenis van het Alpina-label: de XB7.

Alles gaat sneller als je samenwerkt, blijkbaar. Zo presenteerde BMW pas gisteren zijn face-swap voor de X7, en kan de bekende tuner uit Buchloe nu al een eerste afbeelding van zijn eigen interpretatie tonen. Alpina is namelijk sinds vorige maand helemaal in handen van BMW, waardoor de ontwerpers waarschijnlijk niet meer moeten wachten tot een model aan het grote publiek getoond wordt voor ze zelf kunnen beginnen tekenen. Het resultaat is dus deze XB7, en die kan je voortaan gewoon via de BMW-dealer om de hoek bestellen.

Mildhybride monster

Aan de buitenzijde neemt de Alpina-versie zoals verwacht het nieuwe front over van de X7, met zijn in twee lagen gestapelde koplampen-cake. Verder wordt het model voorzien van iets sportiever, lager bumperwerk, flinke 21-inchvelgen en natuurlijk de nodige stickers langs de shadow line op de flank. De puntige uitsteeksels op de spiegelkappen laten ze zoals gewoonlijk achterwege, die blijven voorbehouden aan de échte M-versie. Veel meer krijgen we echter nog niet te zien aangezien het hier maar om een eerste afbeelding gaat.

BMW X7 M60i xDrive 2022

Ook onderhuids neemt Alpina de aanpassingen op de X7 over, maar dan wel die van zijn topversie: de M60i xDrive die je hierboven kan zien. Reken dus op een 4.4-liter V8-motor met twee turbo’s, al zal die na wat programmeerwerk wel 621 pk en 800 Nm koppel ophoesten. 12 pk’s daarvan zijn afkomstig van de starter-generator die de Alpina aan zijn donor ontleent, want ook met een achtcilinder is de X7 tegenwoordig een mildhybride. Alles samen moet deze über-SUV goed zijn voor een 0-naar-100-sprint in 4,2 seconden en een topsnelheid van een mooie 290 km/u. Meer beeldmateriaal krijgen we vermoedelijk binnenkort voorgeschoteld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws