Vernieuwde Porsche Cayenne treedt uit zijn comfortzone in eerste teaserbeelden

Porsche Cayenne Facelift teaser 2023

Na een dikke vijf jaar op de markt is de Cayenne toe aan een tussentijdse update. Die SUV is al even de bestseller van het gamma, dus tijdens zijn ontwikkeling wordt er niks aan het toeval overgelaten. Kijk er het wilde beeldmateriaal maar eens op na.

Vraag je bij Porsche welke auto hun dagelijks brood bekostigt, dan is dat niet de iconische 911 of zelfs de 718. Die eer gaat namelijk naar de Cayenne, die er zelfs vaker over de toonbank gaat dan de nochtans goedkopere Macan. Het spreekt dus voor zich dat het alle hens aan dek is wanneer die bestseller vernieuwd moet worden, en na vijf jaar mag het resultaat daarvan nu voor het eerst gaan buitenspelen.

Vier miljoen kilometer op vier continenten

Daarvan laat Porsche ons voor de gelegenheid even meegenieten, en zo krijgen we de facelift-Cayenne alvast te zien in omstandigheden die zelfs volgens Porsche waarschijnlijk ver buiten het gebruik van de gemiddelde eigenaar vallen. Die omstandigheden overwint de SUV voorlopig nog met een camouflagepak aan, al kunnen we wel al een aantal zaken vaststellen over zijn looks. Zo wordt de bumper wat rechtlijniger vormgegeven in navolging van de nieuwe 911, terwijl de koplampen wat meer de stijl van de Taycan gaan volgen. Achteraan valt vooral de vernieuwde verlichting op, die lijkt te bestaan uit een doorlopende set LED-streepjes. Dat geldt zowel voor de reguliere Cayenne als voor de Cayenne Coupé, want ook die gaat onder het mes.

Porsche Cayenne Facelift teaser 2023

Naar uitgebreide technische gegevens blijft het raden, maar Porsche geeft wel al een paar details vrij. Ze spreken zelfs over één van de meest uitvoerige vernieuwingen in de geschiedenis van het merk, waarbij de auto onder andere een nieuwe actieve ophanging zou krijgen en de cockpit een stuk meer gedigitaliseerd wordt. Die zaken worden op dit moment dus uitvoerig getest, waarbij de prototypes samen naar eigen zeggen al ruim 4 miljoen kilometer achter de kiezen zouden hebben op vier verschillende continenten. De eerste kilometers zonder camouflage zouden plaats moeten vinden omstreeks de lente van dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws