Nieuwe Polestars 3, 4 en 5 samen te zien op Twitter in sneer naar Tesla

Polestar 3, 4 & 5 Twitter Teaser 2023

Er zijn een hele resem nieuwigheden in aantocht bij Polestar, en de eerste daarvan kennen we al. Zo toonde het merk even geleden al de 3, maar ook een Polestar 4 en Polestar 5 laten niet lang meer op zich wachten. Nu zien we het drietal voor het eerst samen in beeld, op het Twitter van concullega Elon Musk dan nog.

Tesla-baas Elon Musk is inmiddels al even eigenaar van Twitter, maar ook daarvoor maakte de miljardair gretig gebruik van het platform om informatie over zijn auto’s te verspreiden. Dat doen ze bij Polestar daarentegen doorgaans niet, al maakt CEO Thomas Ingenlath deze keer wel een uitzondering. Zo verkondigt hij op het sociale medium dat het Polestar “de kunst om Twitter in zijn voordeel te gebruiken” misschien ontbreekt, maar dat ze wel “geweldige EV’s kunnen ontwikkelen en leveren”. En die EV’s laat Ingenlath voor de gelegenheid ook even zien.

Lancering volgens plan?

Zo toont de Polestar-CEO een foto met daarop drie auto’s in profiel, elk met hun eigen mate van camouflage. Daarin is de Polestar 3 volledig onbedekt aangezien we dat model al leerden kennen, maar wordt de licht ingepakte 5 voor het eerst vergezeld door een volledig gecamoufleerde Polestar 4. Daardoor zien we dat de 4 ondanks zijn naam wat kleiner wordt dan de 3, terwijl hij lijkt vast te houden aan dezelfde, scherpe neus. Verder valt op dat de daklijn wat lager is en het model ook aanzienlijk dichter tegen de grond ligt dan pakweg zo’n Polestar 3. De kans is dus groot dat de auto in de markt gezet wordt als een SUV-coupé, maar eigenlijk een soort verhoogde fastbackvorm krijgt zoals de Peugeot 408… Maar dan zuiver elektrisch, natuurlijk.

De uitspraak van Ingenlath lijkt erop te wijzen dat de lancering van zowel de Polestars 4 als 5 nog steeds volgens plan verloopt, want daarin zit net de steek aan het adres van Tesla. Zij toonden de voorbije jaren namelijk flink wat voorbodes van nieuwe modellen — zoals de Roadster of Cybertruck — die inmiddels het daglicht nog niet gezien hebben, maar Polestar is zoiets dus niet van plan. Reken er dus maar op dat de Polestar 4 broertje 3 komt vergezellen in de loop van dit jaar, terwijl de Polestar 5 nog steeds op de planning staat voor 2024.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws