Deze lekkere Lexus-EV moet het merk weer helemaal up-to-date brengen

Lexus EV concept 2023

Dat ze bij Lexus oerdegelijke luxebakken maken, hoef je ons niet te vertellen. Dat ze er evenveel kaas gegeten hebben van EV’s, dat is dan weer een ander verhaal. Daar moet binnen een paar jaartjes echter verandering in komen, en een eerste voorsmaakje komt in de vorm van deze conceptcar.

Ga je vandaag op zoek naar een zuiver elektrische Lexus, dan vind je er twee stuks van in de showrooms. Zo kan je kiezen voor een UX 300e maar laat ons eerlijk zijn: zelfs na een flinke update vorig jaar hinkt die nog ietwat achter op de concurrentie. Daarnaast pakten de Japanners pas nog uit met de RZ 450e en dat lijkt er al meer op, of toch als je er dik 70.000 euro voor veil hebt. Het aanbod is met andere woorden best beperkt en niet bepaald innovatief, maar daar moet binnen een paar jaar verandering in komen.

Dik 800 kilometer range?

Lexus heeft namelijk een voorsmaakje gegeven van een aankomende EV en dat wordt niet de minste. Zo beloven de Japanners dat dit model een revolutionair, modulair platform krijgt, naast gloednieuwe software en een innovatief productieproces. Veel meer mogen we nog niet weten, behalve dat het productiemodel in 2026 op de markt komt en we een conceptversie te zien krijgen eind volgende maand. De vage prent die ze er nu al van loslaten toont bovendien een scherp gelijnde en verrassend lage neus die ons enigszins doet denken aan de teaser die moederkloek Toyota een paar maanden geleden al liet zien. De kans zit er dus dik in dat deze elektrische Lexus een gestroomlijnde sedan met coupé-invloeden wordt.

Lexus EV concept 2023

In datzelfde persbericht gaf de Toyota-groep toen al inkijk in een paar technische ambities, en die zouden we maar al te graag op deze Lexus-EV willen kleven. Zo spraken de Japanners over wel vier verschillende soorten accu’s voor hun nieuwe modellen, van goedkope LFP-exemplaren tot heuse solid state-batterijen. Beginnen doen ze in 2026 echter met een ‘Performance’-accu die alvast een rijbereik van ruim 800 kilometer mogelijk zou maken. Verder weten we dat Toyota werkt aan giga casting-technieken à la Tesla om zijn productie te optimaliseren, dus dat is waarschijnlijk de innovatieve werkwijze waar ze met deze conceptcar naar hinten. We weten het zeker bij de onthulling op de Japan Mobility Show van 28 oktober en 5 november.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws