Elektrische Mini Aceman verklapt eerste details in aanloop naar onthulling

Mini Aceman teaser 2024

Mini heeft een nieuwe Countryman, maar die blijft niet lang de enige crossover. Hij krijgt straks gezelschap van de Aceman, een compacter SUV’tje met een zuiver elektrische aandrijflijn. Dat “straks” mag je trouwens letterlijk nemen, want het nieuwe model komt aanzienlijk vroeger dan verwacht.

Voor mocht je het nog niet gemerkt hebben: er waait een wind van vernieuwing door het gamma van Mini. Zo kregen we pas nog een gloednieuwe, elektrische Cooper te zien terwijl de Countryman aan zijn derde generatie mocht beginnen. Die derde generatie is groter dan ooit en daarom heeft Mini een nieuw modelletje nodig om het gat tussen Cooper en Countryman te dichten. Enter: de Mini Aceman.

Niet 2025 maar 2024

Die nieuwkomer toont Mini nu aan het werk tijdens zijn preproductietesten, zij het met een kleurrijke camouflage over zijn koetswerk. Stiekem kunnen we ons echter wel voorstellen wat er onder die camouflage schuilt, want de Aceman rolde anderhalf jaar geleden al in conceptvorm het toneel op. Aan de nieuwe beelden te zien, zal de productieversie ook dicht in de buurt blijven van die Concept Aceman. Zo behouden de koplampjes hun vrolijke vorm, zien we achteraan dezelfde ‘Union Jack’-verlichting en lijkt de crossover over dezelfde, schijnbaar doorlopende glaspartij rond om rond te gaan beschikken.

Mini Aceman teaser 2024

Mini maakt van de gelegenheid gebruik om de afmetingen van de Aceman mee te geven. Zo leren we dat het SUV’tje 4,08 meter lang, 1,75 meter breed en 1,50 meter hoog wordt waarmee hij zich inderdaad tussen de 4,43 meter lange Countryman en de 3,85 meter korte Cooper plaatst. Met die laatste lijkt hij trouwens zijn zuiver elektrische platform te gaan delen want volgens Mini krijgt de Aceman dezelfde 54,2 kWh-accu mee als zijn lagere broertje. Op de rest van de cijfers is het wachten, al duurt dat niet meer zo lang. Terwijl Mini voorheen namelijk zei dat de Aceman in 2025 het levenslicht zou zien, belooft het merk nu dat we hem al binnen een paar maanden mogen verwachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws