Gloednieuwe Polestar 6 komt deze week voor het eerst in actie

Polestar 6 Goodwood teaser 2024

Polestar is op korte tijd van één naar drie productiemodellen gegaan, maar zelfs daar blijft het niet bij. Zo zitten er nog twee EV’s in de pijplijn: een vijfdeurs GT en een heuse cabriolet. Die laatste krijgen we nog deze week in actie te zien, of toch als we deze teaser mogen geloven.

Een nieuwe week, een nieuwe Polestar in de picture — of zo voelt het toch bijna. In juni mochten we namelijk pas voor het eerst de Polestar 3 aan de tand voelen en vorige week was het alweer de beurt aan de Polestar 4 (testverslag hier). Nu belooft het merk echter nog een andere nieuwkomer mee te nemen naar het Goodwood Festival of Speed en nee, dat is niet de Polestar 5 die ze daar vorig jaar al de heuvel op lieten rijden.

Extra dosis sportiviteit

Polestar heeft namelijk een teaser gedeeld op zijn sociale media, en daar krijgen we een gloednieuw model van bovenaf te zien. Lang hoef je er niet naar te kijken om te snappen om welk model het precies gaat, want ze kleven doodleuk een ‘6’ op zijn front. Jawel: we hebben hier dus te maken met een prototype van de Polestar 6, de zuiver elektrische roadster die ons eerder al beloofd werd in de vorm van de O2-conceptcar. Dat wordt echter niet zomaar een prototype want de tekst verklapt dat ze deze Polestar 6 meenemen naar het Goodwood Festival of Speed, waar hij dus hoogstwaarschijnlijk eind deze week het circuit zal betreden.

De auto in de foto lijkt ook best klaar voor dat circuit want in tegenstelling tot de conceptcar die we al kenden, lijkt dit nieuwe prototype over een gigantische achterspoiler te beschikken. Reken dus op een extra dosis sportiviteit, bovenop de indrukwekkende specificaties waar Polestar eerder al naar hintte. Zo zou de ‘6 gaan beschikken over twee elektromotoren met samen 884 pk en 900 Nm koppel, goed voor een 0-naar-100-sprintje in 3,2 seconden… Als dat maar goedkomt daar op die beruchte heuvelklim komend weekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws